Çankaya temize çekilecek: “Belediye ile vatandaşı buluşturacağız”

Çankaya temize çekilecek: “Belediye ile vatandaşı buluşturacağız”

Mahalli seçimlere sayılı günler kala gazetemize özel açıklamalarda bulunan CHP Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı Bekir Ödemiş, “Göreve gelirsek yapacağımız ilk iş Belediye ile vatandaşı buluşturmak olacak. Çankaya’yı temize çekeceğiz” dedi.

Türkiye adım adım 31 Mart’taki yerel seçimlere gidiyor. Belediye başkanlıkları için aday adayları belirginleşirken, Ankara’da gözler merkez ilçelerin üzerinde.

Bu ilçeler arasında öne çıkan yer ise Çankaya. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ankara’daki oy deposu konumundaki bölge, 1 milyona dayanan nüfusuyla Türkiye’nin pek çok şehrinden kalabalık bir lokasyon.

6.png

ÖDEMİŞ ADAYLIĞINI DUYURDU

Çankaya’yı yönetmeye ana muhalefet partisi içerisinden pek çok aday var. Bunlardan birisi de ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi eski başkanı Bekir Ödemiş.

Geçmiş dönemde Ürgüp Belediye Başkanlığı görevinde de bulunan tecrübeli isim, başvurunun ardından yaptığı açıklamada, “Sevgili dostlarım kurtuluş ve kuruluşun kalesi Ankara’mızın kalbi Çankaya Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvurumu yaptım” ifadelerine yer verdi.

2.png

VATANDAŞ BELEDİYE İLE BULUŞMALI

Aday adaylığını duyurmasına müteakiben bürokraside olumlu tepkiler alan ve sahadaki faaliyetlerini sıklaştıran Bekir Ödemiş, gazeteilksayfa.com’a özel açıklamalarda bulundu.

Çankaya Belediyesi’nde yapılacak ilk işin belediye ile Çankayalı vatandaşı buluşturmak olduğunu kaydeden Ödemiş, Ankara’daki üniversite varlığının Çankaya’da kümelendiğini söyleyerek, “Türkiye’de herkesin imreneceği yetişmiş insan dokusu burada. ODTÜ ve Bilkent dünya ile yarışıyor. Ankara Ticaret Odası burada. Ankara Sanayi Odası burada. Ankara’da kültür-sanat üreten çoğu kuruluş burada. Belediyeyi halk ile içten bir şekilde buluşturmak lazım. Vatandaş günlük işine gider gibi belediyeye gelebilmeli. Bunu normal ve olması gereken olarak kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.

5.png

TEMİZE ÇEKİLECEK

Ödemiş şöyle devam etti:

Çankaya’nın bir elden geçmesi lazım. Ben buna temize çekmek diyorum. Mansur Bey’in önderliğinde Ankara’daki kültürel mirası nasıl ayağa kaldırdıysak aynısını Çankaya için yapmamız lazım.

Cumhuriyetin kalbi Ankara. Ankara’nın kalbi de Ulus ile beraber Çankaya’dır. Burayı olduğu gibi temize çekip, özgün dokusunu korumak gerek.

Allah kısmet eder de seçilirsem, Ankara Sanat Tiyatrosu’nu tekrar ayağa kaldıracağım. Burası kültürel mirastır. Kenti her yönüyle ele almamız lazım. Vatandaşın yaşamını etkileyecek her şeyi nitelikli bir şekilde görmek lazım. ABB olarak sosyal alanda yapmadığımız hizmet kalmadı. Sıra Çankaya’da”

3.png

BAŞKAN İLE UYUMLU

İlçe belediyelerinin büyükşehire ihtiyacı olduğunu belirten Ödemiş, 1998 yılında konuyla ilgili bir kitap yazdığını ve Bakanlık’ın bu eseri kaynak kitap olarak bastırdığını hatırlattı.

Uyum içinde olunursa kent kazanır diyen Ödemiş, “Bizim Mansur Başkan ile insana bakışımız, kamu kaynağının kullanım prensiplerine bakışımız tamamen aynı. Çankaya’nın öyküsü kalmadı. Buranın öyküsünü tekrar yazmak lazım.

Bir temsil yerinden bahsediyoruz. Uluslararası politikadan ve iş dünyasından pek çok kişi Çankaya’ya geliyor. Dışarıdan gelenlerin Türkiye’de temas ettiği ilk yer belki de Çankaya. Bölgeyi nitelikli hale getirerek Türkiye’nin 100. yılına yakışır bir şekilde sunmak gerek” diyerek sözlerini noktaladı.

Mikail Karaman - Furkan Göktürk Yılmaz / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.