Bölgede sanayi yeniden ayağa kaldırılmalı
ANGİAD, Başkanı Ertuğrul Onat afet bölgesinin sanayisini yeniden ayağa kalkması gerektiğini belirtti. Onat, “İstihdam planlamaları içerisinde ‘tersine göç’ konusu da mutlaka olmalı” dedi.
Ankara Genç İş İnsanları Derneği ANGİAD Başkanı Ertuğrul Onat ile afet bölgesinin sanayi ve üretim geleceğinin planlanması hakkında konuştuk. Onat, “Güçlü bir ekonomi ortaya koymak adına akılcı ve sürdürülebilir istihdam planlarına odaklanmamız gerekiyor. İstihdam planlamaları içerisinde ‘tersine göç’ konusu da mutlaka olmalı ve büyük bir titizlikle ele alınmalıdır. Göç edilen şehirlerde de sosyal ve özellikle ekonomik dengeler açısından endişe duyulmaya başlandı” dedi. Onat, güçlü bir sanayi ve bölgesel ekonomi hakkında Ankara Genç İş İnsanları Derneği olarak üzerlerine düşen sorumluluğu gerçekleştireceklerini söyledi.
“SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ”
Onat, “Ankara Genç İş İnsanları Derneği olarak depremin meydana geldiği ilk günden itibaren tüm imkânlarımızla deprem bölgesindeki depremzedeler için seferber olduk; Ankara’ya gelen vatandaşlarımız içinse yine iş anlamında katkı sunabilmek için elimizden geleni yapmaya çabaladık, çabalıyoruz da. Çünkü dayanışmanın önemine inanan genç iş insanları olarak bizler, güçlü bir Türkiye güçlü bir Ankara için üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız” ifadelerini kullandı.
“PLANLAMALAR YAPILMALI”
Onat, “Depremin etkilediği 11 ilde 13 milyonu aşkın nüfusun büyük bir bölümü, yeni bir hayata başlayabilmek umuduyla güvenli bölgelere ya da yakın illere akın etti. Göç edilen şehirlerde de sosyal ve özellikle ekonomik dengeler açısından endişe duyulmaya başlandı. Deprem sonrası en fazla göç alan şehirlerin başında Ankara geliyor. Dolayısıyla sanayi dünyasının temsilcileri olarak bizlerin, hiç vakit kaybetmeden konunun paydaşları ile birlikte ekonomik çarkı sekteye uğratmamak hatta daha güçlü bir ekonomi ortaya koymak adına adına akılcı ve sürdürülebilir istihdam planlarına odaklanmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
“YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ”
ANGİAD Başkanı Onat haberimizde son olarak şu hususlara değindi: “Bu planlamalar içerisinde ‘tersine göç’ konusu da mutlaka olmalı ve büyük bir titizlikle ele alınmalıdır. Elbette Ankara’ya göç eden vatandaşlarımıza sahip çıkacağız ancak deprem bölgesindeki ekonomik dengeyi ve ülkemize katkısını da göz ardı etmemeliyiz. Böylesi maddi ve manevi büyük bir yıkımın yaşandığı deprem felaketi sonrası, yaraların bir an evvel sarılması adına her zamankinden daha fazla birliğe, beraberliğe ve dayanışmaya ihtiyacımız var. Unutmayalım ki yaralarımızı hep birlikte saracağız.”
Enes Boyacı/ www.gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.