Başkent birbirine bağlanacak: 118,2 kilometrelik metro ağı olacak

Başkent birbirine bağlanacak: 118,2 kilometrelik metro ağı olacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’ne bağlı toplam 67,6 kilometrelik uzunluğa sahip Ankara metrosu büyüyor. Toplam 50,6 kilometrelik 5 projeyle 118,2 kilometreye ulaşacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü başkente 7,43 kilometrelik Mamak Metrosu, 9,63 kilometrelik Koru-Bağlıca, Koru-Yaşamkent Metro Hattı, 7,69 kilometrelik Keçiören-Ovacık Metro Hattı ve 14,3 kilometrelik Kızılay-Dikmen Metro Hattı ile 11,6 kilometrelik Bağlıca - Devlet Mahallesi hattını başkente kazandıracak. Toplam 50,6 kilometrelik metro hatlarından Mamak Metrosu ihale sürecinin ikinci aşamasındayken; Kızılay-Dikmen, Koru-Bağlıca, Koru-Yaşamkent ve Keçiören-Ovacık hatlarının projesi 2024 Şubat ayında tamamlanacak.

ego3434.jpg

5 PROJEYLE 118,2 KİLOMETRELİK HATTA ULAŞILACAK

EGO Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan bilgilere göre; Toplam 7,69 kilometrelik uzunluğa sahip Keçiören-Ovacık Metro Hattının en az 4 istasyondan oluşup; Sanatoryum Hastanesi, Ufuktepe ve Ovacık bölgelerine hizmet verecek. Hat, Şehitlik İstasyonundan başlayarak Forum AVM istikametinde devam edecek. Koru-Bağlıca ve Koru-Yaşamkent Metro Hattı ise Koru İstasyonundan başlayarak 5 istasyon ve toplam 9,63 kilometrelik uzunluğa sahip olacak. Konutkent üzerinde ayrılan makas ile vatandaşların Başkent Üniversitesi’nden Bağlıca’ya veya Yaşamkent’e rahat ulaşımı sağlanacak. 11,6 kilometrelik hat olan Bağlıca ve Devlet Mahallesi hattı ise 5 istasyondan oluşarak; Çayyolu ile Sincan’ı birbirine bağlayacak. 14,3 kilometrelik Kızılay-Dikmen Metro Hattı da Esat, Öveçler istikametinden Dikmen ve Oran Atatürk Sitesine kadar 11 istasyondan oluşacak. 7,43 kilometrelik Dikimevi-Natoyolu istikametlerinden oluşan Mamak Metrosu ile birlikte 5 ayrı metro projesi toplam 50,6 kilometreden oluşacak. Böylece Ankara metrosunun toplam hat uzunluğu 118,2 kilometreye ulaşacak.

metro-projeleri.jpg

PROJESİ YAPILAN METRO HATTI YOKTU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada devam eden metro projeleri hakkında şunları kaydetti:

projeiki.jpg

“Koru metrosunun Bağlıca metrosuna uzatılmasının ardından Çayyolu metrosunu Sincan metrosuna bağlayacak olan hat için proje çalışmasına başladık. 5 istasyon ve 11,6 kilometreden oluşacak hat, Bağlıca ile Devlet Mahallesi istasyonlarını birbirine bağlayacak. Değerli hemşehrilerim, göreve geldiğimizde bırakın devam etmesini, projesi yapılan bir tek metro hattı bile bulunmuyordu. Bu dönemde, 7,43 kilometrelik Mamak Metrosu'nun projesini tamamladık. Yapım ihalesinin 2. aşaması 8 Ocak 2024 tarihinde yapılacak ve inşallah bu dönem temelini atacağız. 9,63 kilometrelik Koru-Bağlıca ve Koru-Yaşamkent Metro Hattı, 7,69 kilometrelik Keçiören-Ovacık Metro Hattı ve 14,3 kilometrelik Kızılay-Dikmen Metro Hattı'nın projesini 2024 yılının Şubat ayına kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Bugün proje çalışması imzalanan 11,6 kilometrelik Bağlıca - Devlet Mahallesi hattı ile beraber, toplamda 5 ayrı hatta 50,65 kilometrelik metro projesi için süreci gün kaybetmeden sürdürüyoruz. Havalimanı Metrosu ise T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı uhdesinde olup Belediyemizle ilgisi bulunmamaktadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.