Başkan Demirel müjdeyi verdi: 27 Aralık’ta perde diyor

Başkan Demirel müjdeyi verdi: 27 Aralık’ta perde diyor

Etimesgut Belediyesi 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi 27 Aralık’ta açılıyor. Devlet Tiyatroları (DT) ile imzalanacak protokolün ardından “Etimesgut Belediyesi Sahnesi” Yüzyıllık Destan – Ateş oyunuyla perde diyecek.

Etimesgut Belediyesi yeni bir açılış ile Etimesgut’a değer katmaya devam ediyor. Belediye, 27 Aralık Ankara’nın Başkent oluşunun yıl dönümünde, Cumhuriyetin 100. Yılına yakışır bir açılış yapacak. 750 kişilik “Etimesgut Belediyesi Sahnesi” Yüzyıllık Destan – Ateş oyunuyla perde diyecek.

Açılış öncesi Etimesgut’a ziyarette bulunan DT Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’den “Etimesgut Belediyesi Sahnesi” hakkında detaylı bilgi aldı.

tamer.jpg

EN BÜYÜK SAHNE

Ankara’nın en büyük sahnesi olacak Etimesgut Belediyesi Sahnesi’ni gezen Karadağlı, merkezi çok beğendiğini ifade etti. Karadağlı, “Sahnesi, seyirci kapasitesi, modernliği, ferahlığı, teknik özellikleri ile bizim için, oyunlarımız için harika bir merkez olmuş. DT olarak burada oyunlarımızı sahnelemek için sabırsızlanıyoruz. Etimesgut’u kaliteli oyunlarımızla tiyatroya doyuracağız” dedi. DT bürokratları da Ankara’nın en büyük sahnesinin Etimesgut’ta açılacağına vurgu yaptılar.

tamer2.jpg

MUTLUYUZ HEYECANLIYIZ

Karadağlı’ya merkezi gezdiren Başkan Demirel de, merkezin planlama aşamasından yapımına kadar DT ile yakın ilişkide olduklarını, DT’nin görüş önerilerini aldıklarını ifade ederek, “600 metre kare sahne büyüklüğü, 750 kişi seyirci kapasitesi ve diğer teknolojik donanımlarıyla Ankara’mızın en kapsamlı en büyük merkezlerinden birini Ankaramıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu merkezi Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 104. yıldönümü olan 27 Aralık’ta açacak olmanın da ayrıca heyecanını yaşıyoruz. Bu tarih açılışımızı ayrı bir anlamlı kılıyor” dedi.

tamer3.jpg

MÜZEYİ GEZDİLER

DT ile imzalanacak protokol çerçevesinde DT oyunlarının 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi'nde (CKM) sahneleneceğinin müjdesini veren Demirel, “Etimesgut tiyatronun merkezi olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Demirel, CKM’de yalnız tiyatro sahnesinin olmadığını kütüphane, ETİSEM birimleri ile geniş peyzaj alanlarının da hizmet vereceğini söyledi. Karadağlı ayrıca Türk Tarih Müzesi’ni de ziyaret etti. Müze karşısında hayranlığını gizleyemeyen Karadağlı, “Muhteşem tarihimize muhteşem bize” yorumunu yaptı.

Faruk Gökyurt / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.