Bakanlık Açıkladı: Gayrimenkul paylaşımlarına sınırlandırma getirildi

Bakanlık Açıkladı: Gayrimenkul paylaşımlarına sınırlandırma getirildi

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeyle birlikte emlak ilanlarına sınırlandırmalar getirildi. Yeni düzenlemeye göre sosyal medyada gayrimenkul ilanı paylaşımını sadece belirli kişiler yapabilecek.

Emlak ilanlarındaki denetimler devam ederken Ticaret Bakanlığı, yeni bir düzenleme ile ilanlara sınırlama getirdi. Böylece sosyal medya hesaplarında herkes emlak ilanı paylaşamayacak. Paylaşım yapabilecek kişilerin ise yetkili olması, gerekli belge ve izinlere sahip olması göz önünde bulundurulacak.

b1.jpg

TAŞINMAZ TİCARETİ BİLGİ SİSTEMİNE KAYIT GEREKECEK

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan kararlar ile son yönetmelikle artık sosyal medyadaki ilan kontrolü uygulanmaya başlandı. Örneğin, ilan paylaşanların özellikle emlakçı mı, yetki belgesi sahibi mi ya da paylaşım yapanların yetki belgesine sahip bir kurumda Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi’ne (TTBS) kayıtlı bir çalışan mı olduğuna yönelik araştırmalar yapılacak. Sarı sayfalar hariç paylaşım yapılan sosyal medyalarda kişinin ilanı paylaşmada yetkisinin olması gerekecek.

2-arabaslik.jpg

İLANLAR CAMLARA YAPIŞTIRILMAYACAK

Yeni kararlara göre, ilanlar evin camlarında dahi tapu sahibi olmadan artık paylaşım yapılamayacak. Kararlardan sonra, emlakçılık mesleğinin gerektirdiği şartları sağlamayan, sektörde ‘kaçak emlakçı, ayakçı emlakçı’ olarak adlandırılan gurubun piyasa fiyatlarını etkilemesinin önüne geçilmesi düşünülüyor.

b2.jpg

SOSYAL MEDYA GRUP YÖNETİCİLERİNE EMLAK YETKİ ZORUNLULUĞU

Alınan kararlar neticesinde, sosyal medyalardaki emlak-gayrimenkul grup yöneticileri ve paylaşım yapan kişilerin emlakçı olması zorunlu hale geliyor. Herhangi bir emlakçının yanında sigortalı çalışan ise bakanlığın TTBS sistemine kayıtlı birer kişi olması gerekiyor. Ayrıca gayrimenkul ile alakalı sosyal medyalar ise daha düzenli bir denetim içinde olacak.

Mikail Karaman / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.