Bakanın Çağrısıyla Aday Oldum

Bakanın Çağrısıyla Aday Oldum

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın olimpiyatlar sonrası başkanların değişmesi yönünde yaptığı çağrıyı dikkate alan Alper Cavit Kabakçı, Türkiye Kano Federasyonu için başkanlık adaylığını açıkladı.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Türkiye Kano Federasyonunun 5 Kasım 2016 tarihinde yapılacak olan Seçimli Genel Kurulunda Başkanlık için Alper Cavit Kabakçı da yarışacak. Kabakçı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın olimpiyatlar sonrasında yaptığı çağrıya uyarak aday olduğunu açıkladı.

BAŞKANDAN FAZLA DESTEK TOPLADIK

2004 yılından beri Kano Federasyonu Başkanlığını yürüten Sami Mengütay karşısında yarışacak olan Alper Cavit Kabakçı, seçimlere son derece iddialı bir biçimde hazırlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın olimpiyatlar sonrasında yaptığı çağrıya uyarak adaylığa soyunduğunu açıklayan Kabakçı, “Sayın Bakanımız uzun süre yönetimde bulunan başkanlara çekilmeleri yönünde açıkça çağrıda bulundu. Maalesef bu çağrıya kulak veren çok az sayıda başkan çıktı. Biz de kanoda alternatif olarak adaylığımızı açıkladık ve camianın karşısına çıktık. Kısa sürede yürüttüğümüz çalışma neticesinde tüm dezavantajlara rağmen mevcut başkandan fazla destek toplayarak aday olmaya hak kazandık” dedi.

ALPER CAVİT KABAKÇI KİM?

Kırıkkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde görev yapan Alper Cavit Kabakçı, çok sayıda federasyonun organizasyon, eğitim ve teknik kurullarında görev aldı. Spor Genel Müdürlüğü okul sporları komisyonunda, Akdeniz Oyunları teknik koordinasyonunda, birçok spor branşının Avrupa ve Dünya Şampiyonaları organizasyonlarında görev üstlenen Kabakçı, birikimlerini Kano Federasyonuna transfer etmeye hazırlanıyor. Bu çerçevede, Kano'nun ülkemizde geniş bir altyapısının olmadığını dile getiren Kabakçı, “Maalesef kano gibi önemli bir branş, ülkemiz koşullarının da tüm uygunluğuna rağmen gerekli ilgiyi görmüyor. Kanonun bu durağan görünümünü değiştirmek, camiada uzun süredir kaybolan birliği sağlamak ve yeni bir enerji oluşturmak için yola çıktık” diye sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.