Bakan İbrahim Yumaklı: Halkımız da birer gıda denetçisi

Bakan İbrahim Yumaklı: Halkımız da birer gıda denetçisi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu yıl yapılan 1 milyon 300 bin gıda kontrol denetiminde 17 bin 652 uygunsuzluk tespit edildiğini belirterek, “Sadece bizler değil, en çok inandığım ve güvendiğim halkımız da yine birer gıda denetçisi” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı'ndaki ziyaretinin ardından yaptığı konuşmada bu yıl yapılan denetimler hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı, gıda denetimlerindeki çalışmaların sonuç verdiğini vurguladığı konuşmasında “Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için hem ben hem arkadaşlarımız, büyük bir çaba içerisinde. Bu çaba elbette sonuçlarını gösteriyor bizlere. Özellikle son dönemlerde vaka sayılarında ya da sonuçlarda gözle görülür bir düşüş söz konusu” dedi. Bakan Yumaklı, halkın gıdalara erişirken yaşadığı uygunsuzlukları bildirmesi yönünde çağrısını tekrarladı.

12313131.jpg

VAKA SAYILARINDA DÜŞÜŞ VAR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu yıl yapılan gıda denetimleriyle ilgili verileri şu şekilde aktardı:

“Bu denetimlerde yaklaşık 1 milyon 300 bin kontrol yapıldı. 17 bin 652 adet uygunsuzluk tespit edildi. Bunlar için yaklaşık 535 milyon liralık idari para cezası kesildi ve 243 işletme hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için hem ben hem arkadaşlarımız, büyük bir çaba içerisinde. Bu çaba elbette sonuçlarını gösteriyor bizlere. Özellikle son dönemlerde vaka sayılarında ya da sonuçlarda gözle görülür bir düşüş söz konusu.”

1231312313.jpg

GÖZ AÇTIRMAMIŞ OLACAĞIZ

Bakan Yumaklı, halkın gıdalara erişirken yaşadığı uygunsuzlukları bildirmesi yönündeki çağrısında, “Sadece bizler değil, en çok inandığım ve güvendiğim halkımız da yine birer gıda denetçisi. Dolayısıyla, halkımızın da rastlamış olduğu, tespit etmiş olduğu ya da gözlemlediği herhangi bir uygunsuzluğu bizlere yayınlamış olduğumuz iletişim vasıtalarıyla bildirmelerini kendilerinden istirham ediyoruz. Bize gelen tüm ihbarların tamamını değerlendiriyoruz. Bizler için son derece kıymetli. Halkımız, eğer bizlerle güvenilir gıda ile alakalı adeta birer gönüllü denetçi olur ise gerçekten bu konuyu kötüye kullanan kişilere göz açtırmamış olacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.