Avrupa’da asgari ücret ne kadar? Almanya’da asgari ücret ne kadar?

Avrupa’da asgari ücret ne kadar? Almanya’da asgari ücret ne kadar?

Türkiye’nin 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulanacak olan yeni asgari ücreti belirlendi. Türkiye’deki asgari ücretin belirlenmesinin ardından ise Avrupa’da asgari ücret ne kadar? Almanya’da asgari ücret ne kadar? Gibi sorular merak edildi.

Türkiye’de yeni asgari ücret belirlendi. Buna göre yeni yılda asgari ücret brüt 20 bin 2 lira olurken, net 17 bin 2 lira olarak belirlendi. Türkiye’de yaşayan 30 milyona yakın vatandaşı yakından ilgilendiren bu kararın ardından Avrupa’daki asgari ücret konusu ise merak konusu oldu. Belirlenen yeni asgari ücretin avro bazında değeri ise 518,66 avro oldu. Peki, Avrupa’da asgari ücret ne kadar? Almanya’da asgari ücret ne kadar? Tüm detaylar haberimizde:

avro-2.jpg

ALMANYA’DA ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Türkiye’deki asgari ücretin belirlenmesiyle birlikte en merak edilen konulardan biri Almanya’daki asgari ücretin ne kadar olduğu oldu. Almanya’da verilen karara göre 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren saatlik brüt asgari ücret 12 avrodan 12,41 avroya yükseldi. Buna göre haftanın beş günü çalışan bir Alman vatandaşın aylık asgari ücret tutarı 2 bin 531 avro oldu. Bu ücretin Türk Lirası karşılığı ise 82 bin 738 TL oldu.

avro-3.jpg

AVRUPA’DA ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Almanya’nın yanı sıra Avrupa’nın diğer ülkelerinde de yeni yılda kullanılacak olan asgari ücretler belli oldu. İşte ülke ülke Avrupa’da yeni asgari ücretler:

  • Fransa: 1383 avro
  • Hollanda: 2018 avro
  • Avusturya: 1500 avro
  • İspanya: 1167 avro
  • İtalya: 1662 avro
  • İsveç: 2280 İsveç Kronu (206,41 avro)

avro-4.jpg

Avrupa’daki asgari ücret anlayışı Türkiye’den çok farklı olması nedeniyle yukarıdaki fiyatlar ortalama olarak hesaplanmıştır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.