ASO Başkanı Seyit Ardıç: Güçlü destek bekliyoruz
Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, 2024 yılında iş dünyasının beklentilerini anlattı. Ardıç, “Yeni yılda sanayicimizin ihtiyaç duyduğu teknolojik yatırımların teşviki için devletimizden daha güçlü destek bekliyoruz” dedi.
Yeni yıl ile beraber iş dünyası da yeni yatırımlarla yoluna devam ediyor. Gazetemize açıklamalarda bulunan Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç 2024 yılında iş dünyasının beklentilerini anlattı. Ardıç, “Yeni yılda sanayicimizin ihtiyaç duyduğu teknolojik yatırımların teşviki için devletimizden daha güçlü destek bekliyoruz” dedi. Türk sanayicisinin beklentilerine değinen Ardıç, “2024 yılında amacımız, her alanda yapısal reformların uygulamaya konularak, daha güçlü bir Türkiye hedefine ulaşmak olmalıdır. 2024 yılında kalıcı adımlar atılarak kalifiye işçi açığının giderilmesi gerekiyor” ifadeleri ile de sanayideki kalifiye eleman azlığına dikkat çekti.
BÜYÜME İÇİN İŞ BİRLİĞİ GEREKİR
ASO Başkanı Seyit Ardıç, “Ekonomi yönetiminin yüksek katma değerli ve teknoloji yoğunluklu üretimi desteklemesi ülkemiz için çok olumlu bir gelişme. Kalkınma süreci, devletin iş dünyası ile sağlıklı bir işbirliği ile gerçekleşir. Mevcut dönemde devletin iş dünyası ile sağlıklı bir iletişim kurduğunu tecrübe ediyoruz, bunu da çok önemsiyoruz. İlerleyen süreçte; sürdürülebilir bir enflasyon, istikrarlı bir faiz ve kur düzeyi ile birlikte ekonomimize olan güvenin tesis edilerek, yatırımcılarımızın yeniden yatırım fırsatlarını değerlendirmeye alacaklarına inanıyorum” dedi.
DESTEK BEKLİYORUZ
Ardıç, “Sağlıklı bir büyüme için; üretim, verimlilik, dijitalleşme ile işgücünün niteliğinin ne kadar önemli olduğunu da unutmamamız gerekir. Bu noktada yeşil ve dijital dönüşümü de en kısa sürede gerçekleştirmemiz gerekiyor. Yeni yılda sanayicimizin ihtiyaç duyduğu teknolojik yatırımların teşviki için devletimizden daha güçlü destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
HEDEF GÜÇLÜ TÜRKİYE
Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç sanayideki kalifiye eleman açığına dikkat çekerek şu sözlerle açıklamalarını bitirdi;
“İşgücü piyasasının en temel sorunlarından biri haline gelen “beceri uyuşmazlığı” ve bunun sonucu olan sanayideki “işçisizlik” probleminin çözümü için de 2024’te kalıcı adımlar atılmasını ve eğitim sisteminde buna uygun reform yapılmasını umut ediyoruz. 2024 yılında amacımız, her alanda yapısal reformların uygulamaya konularak, daha güçlü bir Türkiye hedefine ulaşmak olmalıdır. Biz sanayiciler, ülkemizin kalkınma hedeflerine ulaşmak için bugüne kadar olduğu gibi daha çok üretim, istihdam ve ihracat parolasıyla 2024’te de kararlı adımlarla yürümeye devam edeceğiz.”
Kaynak:Faruk Gökyurt / gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.