Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret ne kadar olacak?

Gazetecilerin ‘Asgari ücrete ara zam gelecek mi?’ sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temmuzda asgari ücrete ara zam var” dedi. Peki, Temmuzda asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücretin ne kadar olması bekleniyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından asgari ücrete ara zam tartışmalarında tarih kesinleşti. Temmuzda yapılacak ara zam ile asgari ücretin ne kadar olacağı merak konusu oldu. Gündemde asgari ücrete ara zam tartışmalarına ilişkin en son Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “İhtiyaç duyulması halinde yeniden değerlendiririz” derken, Erdoğan tartışmalara son noktayı koydu. Peki, Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücretin ne kadar olması bekleniyor? Detaylar haberimizde:

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin AKP meclis grup toplantısı öncesi “Asgari ücret bildiğiniz gibi 8 bin 500 lira olarak açıklandı. Enflasyon düşüyor. Temmuz ayında bu düşüş eğilimi devam ederse asgari ücrette yeniden bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmaz ama temmuzda yeniden değerlendiririz. O günkü şartlarda bakarız ama günümüzde öyle bir şey yok.” şeklinde açıklamada bulunmuştu. Erdoğan ise Aralık ayındaki açıklamasında beklenmedik bir tabloyla karşılaşılması halinde geçen yıl olduğu gibi asgari ücrete ara düzenleme yapmaktan kaçınmayacaklarını söylemişti. Beklenen müjdeyi bugün partisinin meclis grup toplantısı sonrası açıklayan Erdoğan, “ Temmuzda asgari ücrete ara zam var” dedi. Asgari ücrete ara zam tartışmalarında tarih kesinleşirken tutarın ne kadar olacağı konusunda kesin bir bilgi bulunmuyor.

Asgari ücret ne kadar olacak

ASGARİ ÜCRETİN NE KADAR OLMASI BEKLENİYOR?

TÜRKİYE İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (TÜRK-İŞ) araştırmasında mart ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırının 9 bin 590 lira, yoksulluk sınırının 31 bin 241 lira olduğunu belirtiyor. Bu açıklamanın ardından sendikaların asgari ücret beklentisi 9 bin 590 lira ve üzerinde olacağı öngörülüyor.

Haziran ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanmasının ardından uygulanacak ara zammın kesinleşmesi bekleniyor.2022 yılında asgari ücrete ara zam 6 aylık enflasyon verisi üzerinden yapılmıştı.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.