Artık şubeye giden yok: Mobil’den hallediyoruz!
Küresel veri platformlarından Statista’nın araştırmasına göre Türkiye mobil bankacılık kullanım oranlarında yüzde 83 ile ilk sırada yer alırken; ABD ve Almanya’da bu oran sırasıyla yüzde 63 ve yüzde 47 oldu.
Küresel veri platformlarından Statista’nın 56 ülkede 10 binden fazla banka müşterisi üzerinde yaptığı ankete göre, Türkiye’de her 100 kişiden 83’ü mobil bankacılık üzerinden işlemlerini gerçekleştirdiğini bildirdi. Türkiye’yi Nijerya takip ederken; mobil bankacılık kullanımının en düşük olduğu ülkeler ise sırasıyla ABD ve Almanya oldu. ABD’de her 100 müşteriden 63’ü, Almanya’da ise her 100 müşteriden 47’si mobil bankacılık üzerinden işlemlerini gerçekleştirdiğini kaydetti.
BİLGİSAYAR KULLANIMI İLK TERCİH
Anket sonucuna göre mobil bankacılığın klasik bankacılığı geride bıraktığı belirtildi. Türkiye’de katılımcıların yüzde 83’ü işlemlerini mobil bankacılık üzerinden tamamladıklarını kaydetti. Böylece mobil bankacılık kullanımında ilk sırada yer aldı. Nijerya ise yüzde 82 ile ikinci sırada bulundu. Türkiye’deki katılımcıların yüzde 56’si bankacılık işlemlerini masaüstü veya dizüstü bilgisayarlar üzerinden yapmayı tercih ederken; onu en popüler ikinci seçenek olan yüzde 50 ile telefon bankacılığı izledi. Nijerya’da ise bankacılık işlemlerinde bilgisayar kullanımı yüzde 67 ile ilk sırada bulunurken; katılımcıların yüzde 31’i işlemleri için şubeye gittiklerini ifade etti.
ABD VE ALMANYA SON SIRALARDA
Ankete göre listedeki diğer ülkeler arasında bulunan Asya ülkelerinden Endonezya, Güney Kore’de mobil bankacılık kullanım oranları sırasıyla yüzde 81 iken, onu Singapur yüzde 80 ile takip etti. Bu ülkelerdeki her 8 katılımcıdan biri bankacılık işlemlerini hareket halindeyken gerçekleştirdiğini bildirdi. Listede mobil bankacılık kullanım oranının düşük olduğu iki ülke ABD ve Almanya oldu. ABD’de mobil bankacılık kullanımı yüzde 63 iken; Almanya’da bu oran yüzde 47 olarak kaydedildi. ABD'de mobil bankacılık en çok tercih edilen seçenek olarak belirtilirken, Almanya'da katılımcılar daha çok masaüstü bilgisayar veya dizüstü bilgisayar kullanmayı tercih ettiklerini ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.