Antrenör Ömer Akpınar: Amacımız dünya şampiyonları yetiştirmek

Antrenör Ömer Akpınar: Amacımız dünya şampiyonları yetiştirmek

Everest Spor Okulu kurucu antrenörlerinden Ömer Akpınar, Kırıkkale’de, 4-14 yaş arası genç sporcuları eğiterek; Yüzme, Futbol, Pilates, Zumba ve Kick Boks gibi farklı alanlarda dünya şampiyonlukları hedefliyor.

Akpınar, eğitimlere 4 yaşından itibaren başlayarak, sporcularına erken yaşlarda temel yeteneklerin ve becerilerin kazandırılmasına önem veriyor. Bu sayede sporcuların ilgi ve yeteneklerine göre doğru branşa yönlendirilmesi ve kariyerlerini istedikleri alanda sürdürmeleri için destek oluyor.
Akpınar konuyla alakalı gazetemize şu açıklamalarda bulundu: ‘’Everest Spor Okulu olarak 2023 yılında hizmete başladık. Amacımız genç yetenekleri spor dünyasına kazandırmak ve küçük yaş guruplarının yaz tatilini dolu geçirmelerini sağlamak. Kendi bedenlerini tanıyan ve hedeflerini bu doğrultuda devam ettirmek isteyen gençlere yol göstermek istiyoruz. Ayrıca çocukların motor becerilerinin gelişimi kapsamında, fiziksel, psikolojik, zihinsel anlamda gelişimlerini hedefliyoruz.’’

AVRUPAYI YAKALAMALIYIZ

Türkiye’nin spor alanında diğer dünya ülkelerine göre değerlendiren Akpınar, ‘’Türkiye olarak en büyük eksilerimizin başında kulüpleşmenin yetersizliği ve alt yapı eksikliği diyebilirim. Ayrıca Türkiye’deki yeterli spor tesisine rağmen halkın ancak %10’unun spor yaptığı ve bu sayının bazı Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında çok az olduğu görülmektedir. Bir diğeri sorun ise eğitici niteliğindeki vasatlık. Antrenörlerin kendini geliştireceği ortam bulamaması. Türkiye’nin spordaki konumunun gelişmiş Avrupa ülkeleri seviyesine çıkarılması gerekmektedir’’ ifadelerinde bulundu.

everest-spor-okulu-genel.png

MİNİKLERİ SPORLA TANIŞTIRIYORUZ

‘’Öğrenci kitlemiz 4-14 yaş arası olduğu için her yaş grubuna anlayacakları şekilde eğitim vermeye yaş gruplarına göre farklı yaklaşımlarda bulunmaya çalışıyoruz’’ diyen Akpınar, ‘’Örneğin 4 veya 5 yaşındaki bir çocuk yapılan sportif çalışmalarını oyun olarak gördüğü için o yaş grubuna daha çok oyun odaklı ilerliyoruz. Çocuğu hem eğlendirirken hem de fiziksel gelişimini desteklemiş oluyoruz. Böylece minik öğrencilerimizi sporla tanıştırıyoruz. Zaten eğitimlerimizde 2 si yardımcı antrenör olmak üzere alanlarında uzman toplam 3 antrenör sahada yer alıyor’’ dedi.

salon-genel.png

SOSYAL MEDYA SPORA TEŞVİK EDİYOR

Ülkemizde spora olan ilginin arttığını düşünüyorum diyen Akpınar sebeplerini ise şu şekilde sıraladı: Tokyo Olimpiyatlarının etkisi olduğu düşüncesindeyim çünkü 12 madalyayla Türkiye’nin en başarılı olduğu olimpiyat olmuştur. Aileler bu tür başarıları görünce çocuklarını spor okullarına yönlendirmeye başladı. Bunun yanı sıra sosyal medyanın da çok fazla teşvik ettiği düşüncesindeyim. İnsanlar sosyalleşmek için de spora başlayabiliyor. Vücut geliştirmek için başlayan sayısı da azımsanmayacak kadar fazla’’ şeklinde konuştu.

omer-akpinar-ropu-veren-antrenor.png

BİREYSEL BAŞARILARIMIZ

Kendi spor hayatlarındaki başarılara da değinen Akpınar, ‘’Benim Kick Boks dalında Türkiye derecelerimin yanı sıra Uluslararası ve Dünya Kupası Şampiyonalarında derecelerim var. Everest Spor Okulu kurucu ortaklarından aynı zamanda Spor Okulu antrenörlerimizden Ömer Faruk Uzel’in Kick Boks Branşında Türkiye Derecelerinin yanı sıra Uluslararası Ve Avrupa Kupası Şampiyonalarında dereceleri mevcuttur. Everest spor okulu Kurucu ortaklarından Aynı zamanda diğer Spor Okulu koordinatörümüz kıymetli Serkan Günay futbolda birçok profesyonel takımda yer almıştır. Bunlardan bazıları Rize Spor ve Sarıkamış Belediye Spor gibi kulüplerimizdir’’ ifadelerinde bulundu.

‘’İleriki aylarda farklı spor branşları için projelerimiz mevcut’’ diyen Akpınar ‘’2023 Eylül Ayında Türkiye genelini kapsayan bir projenin başlangıcını yapacağız. Sporla kalın’’ diyerek cümlelerini noktaladı.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.