Ankara'nın en büyük bilim merkezi yakında açılıyor

Ankara'nın en büyük bilim merkezi yakında açılıyor

Başkent Millet Bahçesi'nde oluşturulan ve alanında Ankara'nın en büyüğü olarak gösterilen Bilim Merkezi yakında kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Tam donanımlı ve çok kapsamlı atölyelerin yer alacağı Merkez’de gençler, proje geliştirebilecek.

Başkent Millet Bahçesi'nde oluşturulan ve alanında Ankara'nın en büyüğü olarak gösterilen Bilim Merkezi yakında kapılarını ziyaretçilerine açacak. Tam donanımlı ve çok kapsamlı atölyeler çocukların ufkunu açacak. Teknofest'te proje geliştirmek isteyen gençler çalışmalar yürütebilecek. Merkezde, gençler ilgi alanlarına göre uzmanlar eşliğinde eğitim alabilecek. Okullar randevulu sistem ile merkezden yararlanabilecekler.

1-002.jpg

ANKARA'NIN EN BÜYÜK BİLİM MERKEZİ

Başkent Millet Bahçesi'nde oluşturulan Ankara'nın en büyük Bilim Merkezi, çok yakında kapılarını ziyaretçilerine açacak. Altındağ Bilim Merkezi, bilime ve teknolojiye ilgisi olan gençlerin projelerini hayata geçirebilmek için oluşturuldu. Merkez, aynı zamanda çocukların uydu ve uzaya, robotik kodlamaya yeni keşifler yapmaya olan ilgisini daha kolay bir şekilde hayata geçirebilmesi için yapıldı. Merkez, TÜBİTAK ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile beraber son haline getirildi.

2-003.jpg

TEKNOFEST ATÖLYESİ DE BULUNUYOR

Bilim Merkezi içerisinde 6 tane atölye bulunuyor. Doğa ve uzay bilimleri başta olmak üzere astronomi atölyesi, matematik atölyesi, tasarım atölyesi, robotik kodlama, gibi temel bir takım alanlarda atölyeler oluşturulmuş durumda. Bu alanlarda ders verilecek çocuklar 6 ila14 yaş grubuna yönelik. Bunun yanı sıra merkezin içerisinde Teknofest atölyesi de yer alıyor. Teknofest'te proje geliştirmek isteyen, proje fikrinde destek isteyen gençlere yönelik burada çalışmalar yürütülecek. Merkezin içerisinde TÜBİTAK ile beraber bir Bilim Kurulu bulunuyor. Buradan özellikle okullara çağrıda bulunacak.

3-002.jpg

OKULLAR İÇİN RANDEVULU SİSTEM

Teknofest konusunda proje geliştiren okullar davet edilerek başvuruları alınacak. Belli bir olgunluğa sahip olan projeler merkezde hem maddi desteğe hem de uygun çalışma ortamına kavuşacaklar. Merkez okullara da randevulu bir şekilde hizmet verecek. Merkez tamamen hizmete açıldığı zaman online randevu sistemini de hizmete açılmış olacak. Okullar başvuru yapıp uygun saatlerde gelip buradan yararlanabilecekler. Aynı zamanda atölyelere de seçmeler yapılacak. Gençlerin ilgi alanına göre merkezdeki atölyelerde öğrenciler uzmanlar eşliğinde eğitim alabilecek.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.