Ankaragücü taraftarından “Koca” nöbeti: “Başkanımızın Arkasındayız”

Ankaragücü taraftarından “Koca” nöbeti: “Başkanımızın Arkasındayız”

Hakem Halil Umut Meler'e saha ortasında yumruk atması sonucunda tutuklanarak cezaevine gönderilen Faruk Koca’ya Ankaragücü taraftarlarından destek devam ediyor. Ankaragücü Tandoğan Tesisleri’nde toplanan taraftarlar, gece gündüz demeden nöbet tutuyor.

Türkiye’nin gündeminden bomba gibi oturan hakem saldırısının etkileri hala devam ediyor. MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Hakem Halil Umut Meler'e saldırmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran olayın hemen arkasından Faruk Koca spor müsabakalarından ömür boyu men edildi. Bunun üzerine Ankaragücü tesisleri önünde toplanan taraftarlar, gece gündüz demeden desteklerini sürdürüyor.

foto-1.jpg

“ANKARAGÜCÜ'NÜN PEŞİNDEYİZ”

Ankaragücü'ne büyük bir haksızlık yapıldığını dile getiren Ankaragücü Tribün Lideri Ali İmdat, “Yaşanan olaylardan dolayı üzüntülüyüz. Bu durumlara gelmesini istemezdik. Başkanımıza geçmiş olsun. Camia olarak Ankaragücü'nün peşindeyiz. 113 yıllık bir camiaya bunların yapılmayacağını düşünüyorum. Seyirci hiçbir şey yapmadı. Ömrümüz bir camiaya destekle geçti. Mücadeleye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

foto-6.jpg

“FARUK KOCA ONURUMUZDUR”

Talihsiz bir durum yaşandığını belirterek Faruk Koca’nın yanında olduklarını vurgulayan 1453 Gençlik Derneği Başkanı Serkan Ülker, “Her hafta üzerimize oynanan bir durumdu. Fakat böyle bir şey de beklemiyorduk. Başkanımızdan beklenmeyecek bir hareketti, talihsiz bir durum yaşandı. Biz birlikte güçlüyüz, Allah'ın izniyle daha da güçlü olacağız. Başkanımızın yanındayız. Sloganımızda da belirttiğimiz gibi Faruk Koca onurumuzdur” ifadelerine yer verdi.

fto-4.jpg

“HER YERDE BAŞKANIMIZI SAVUNACAĞIZ”

Sürecin peşini bırakmayacaklarını ve birlik içerisinde devam edeceklerinin altını çizen Maraton tribün lideri Vural Geçgel, “Camiamız çok güzel bir camia. Faruk Başkanımız cezaevinde onun çıkmasını istiyoruz. Bütün Ankaragücü camiasını görüyorsunuz. Allah hepsinden razı olsun. Başkanımız da çıkarırsak oldukça mutlu olacağız. Birlik beraberlik içerisinde devam edeceğiz. Allah izin verirse her yerde başkanımızı savunacağız. Biz başkanımızın arkasındayız, seviyoruz” diye konuştu.

foto-2.jpg

“KABAK BİZİM BAŞIMIZA PATLADI”

Aslında bakacak olursak hakem konusunda Spor yorumcularından Türkiye Futbol Federasyonuna kadar herkes sıkıntı yaşıyor. Kabak her zamanki gibi bizim başımıza patladı diyen Maraton Genç Güçlüler Tribün Lideri Ferhat Yeşilçimen, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Yaşanan olayı biz tasvip etmiyoruz. Keza aynı şekilde başkanımızda tasvip etmez. Böyle bir durumu kimse istemez. Yalnız başkanımız şeker ve tansiyon hastası olmasından dolayı kendini kaybetmesi sonucunda böyle istenmeyen bir olay yaşandı. Biz burada mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Bir yumruktan cezaevine giren insanlar olmuş mu? Biz yumruktan dolayı cezaevinde bulunan başkanımızın olmasını istemiyoruz. Biz sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Bir haftadır buradayız. Başkanımız çıkana kadar da burada mücadelemizi vereceğiz. Durumun dünya basınına da yansımasından dolayı bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Biz başkanımızın en geç önümüzdeki haftaya çıkacağına inanıyoruz. Her zaman da yanında ve arkasındayız.”

foto-7.jpg

“TAKIMIMIZI AYAĞA KALDIRDIK, YİNE KALDIRIRIZ”

Taraftarın eylemi sonsuz dek sürecektir diyerek Ankaragücü taraftarı Sinan Kaya, “Bu olaylar yıllardır başımıza gelen bir durum aslında. Ankaragücü'nün belli bir düşmanları vardı zaten. Burası yıkılmayan bir camia. Görüyorsunuz kaç gündür burada taraftarın eylemi var. Taraftarın eylemi sonsuz dek sürecektir. Yıllar öncede burada grev yapmıştık. Takımımızı ayağa kaldırdık, yine ayağa kaldırırız. 5 maç cezasını hak ettiğimizi düşünmüyorum. Verilen maç cezası 5 olarak görülüyor ama asıl olan ceza 6’dır. Suçum ise bilet almak, olaylardan hiç haberim yok. Bana göre ceza gülünç bir ceza. Ben takımımı seviyorum, armaya aşığım. 24 saat buradayız, beklemeye hazırız” sözlerini kullandı.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.