Ankara’da yapan ilk kişiydi: Rahmetli oldu adı kaldı!

Ankara’da yapan ilk kişiydi: Rahmetli oldu adı kaldı!

Gençlik Parkı’ndaki Şişman Dondurma, 1962’den beri Ankaralıların uğrak noktası olmaya devam ediyor. İşletme Sahibi Sonlu Ekici, “Şişman Alparslan, Maraş dondurmasını Ankara’da yapan ilk kişidir. Kendisi rahmetli oldu, adı kaldı” dedi.

Ulus Gençlik Parkı’nda yer alan Şişman Dondurma, 1962’den beri Ankaralıların uğrak noktası olmaya devam ediyor. Şişman dondurma hakkında Gazetemize konuşan İşletme Sahibi Sonlu Ekici, “El yapımı Maraş dondurmamızı vatandaşlarla buluşturuyoruz. İlk günden beri aynı şekilde, aynı kalitede devam ediyoruz. Şişman Alparslan, Maraş dondurmasını Ankara’da yapan ilk kişidir. Çok sevilen bir arkadaşımızdı. İnsanlar dondurmayı bahane ederek şişmanı görmeye gelirdi. Kendisi rahmetli oldu, adı kaldı” dedi.

1-003.jpg

“AYNI KALİTEDE DEVAM EDİYORUZ”

İlk günden beri aynı kalitede devam ettiklerini dile getiren Şişman Dondurma İşletmecisi Sonlu Ekici, “Şişman dondurma 62 senesinden beri var. O günden bugüne el yapımı Maraş dondurmamızı vatandaşlarla buluşturuyoruz. İlk günden beri aynı şekilde, aynı kalitede devam ediyoruz. Bizim dondurmalarımızın özelliği Maraş dondurması olması. Süt, şeker ve salepten yapıyoruz. İçerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmuyor. Kendi imalatımız, yıllardır da kendimiz yapıyoruz ”ifadelerini kullandı.

2-003.jpg

“ÇOK SEVİLEN BİR ARKADAŞIMIZDI”

Daimi müşterilerimiz var. Buraya gelirler, dondurmalarını yerler. Burada şişmanın sohbetini yaparız diyen Ekici, sözlerine şu şekilde devam etti:

Şişman Alparslan diye bir arkadaştır, ustamızdır. Maraş dondurmasını Ankara’da yapan ilk kişidir. Şişman, ismi değil asıl adı Alparslan. Fakat şişman olduğu için vatandaş nereye gidelim, şişmanı görmeye gidelim diye diye lakabı şişman oldu. Adı da oradan geliyor. Ankara’da çok sevilen bir arkadaşımızdı. İnsanlar dondurmayı bahane ederek şişmanı görmeye gelirdi. Kendisi rahmetli oldu, adı kaldı.”

3.jpg

“PARKLAR ÇOĞALDI, İNSANLAR AZALDI”

Gençlik Parkı’nın eski halleri ile şimdiki hali arasında çok büyük fark olduğunu ifade eden Ekici, “Eski hali çok güzeldi dönemlerde bir Gençlik Parkı anlayışı vardı. İçine girip de eğlenilecek, gezilecek, dondurma yiyip çayını içecek, restoranda yemeğini yiyecek, semaver çayını içecek, havuzun kenarında oturup etrafı seyredebileceğin bir ortam vardı. Şimdi maalesef o yok. Parklar çoğaldı, insanlar azaldı. Onun içinde rağbet ister istemez düştü. Kış aylarının gelmesi, havaların soğuması da parkın boşalmasına sebep oldu. İnsanlar evlerine çekilmeye başladı. Gençlik Parkı’nın tadilat nedeniyle 5 sene kapalı kalması bizi etkiledi. Tabi bu sürecin sonunda insanlar bizim burada olup olmadığımızı fark edene kadar belli bir süre geçti” diyerek sözlerine son verdi.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.