Ankara taksisi dijitalleşecek: Hem taksici hem yolcuya kolaylık

Ankara taksisi dijitalleşecek: Hem taksici hem yolcuya kolaylık

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen Başkent Taksi Projesi ile yolcu gideceği güzergâhı ekrandan takip edebilecek. Ankara taksilerinde hem vatandaş hem de taksi esnafının hayatı kolaylaşacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Taksi Projesini hayata geçirdi. Ankara taksilerinde yaşanacak dijital dönüşüm ile hem vatandaşlar hem de taksici esnafına büyük kolaylık sağlanacak. Başkent Taksi Projesi kapsamında yolcu mobil uygulama üzerinden taksi çağırdığında yolcu koltuğuna montajı yapılan bilgilendirme ekranı ile gideceği güzergâhı takip edebilecek.

asfafafasfs1.jpg

ANKARA TAKSİLERİNDE DÖNÜŞÜM

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayat geçirilen proje kapsamında Ankara taksilerindeki dijital dönüşümün ayrıntıları şu şekilde açıklandı: Başkent Taksi ile uygulamada yer alan Akıllı Durak sistemi ile durak taksilerine öncelik verilecek. Yolcu uygulama üzerinden taksi çağırdığında yolcu koltuğunda yer alan bilgilendirme ekranı ile yolcu gideceği güzergâhı takip edebilecek. Aynı zamanda yolcu farklı ödeme yöntemleri ile ödemesini yapabilecek.

sada1.jpg

UZUN KUYRUK SONA ERECEK

Proje taksici esnafının taksimetre güncelleme dönemlerinde oluşan uzun kuyruk çilesine son verecek. Proje içinde yer alan uzaktan güncelleme sistemi sayesinde taksimetreler hem daha uygun fiyata güncellenecek hem de taksici esnafının bu süre içerisinde yaşayacağı müşteri kaybının önüne geçilecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirmede uygulamadan yararlanmak isteyen vatandaşların https://baskenttaksi.ankara.bel.tr/ üzerinden başvuru yapabilecek.

sadadadf1.jpg

YABANCI YOLCULARA HEM GÜVENLİK HEM İLETİŞİM RAHATLIĞI

Ankara taksilerinde yaşanan dijital dönüşüm kapsamında bir diğer yenilik ise ciro hesaplamalarında yaşanacak. Uygulama içerisinde günlük, haftalık ve aylık rapor ile aylık ciro hesaplanabilecek. Aynı zamanda çoklu dil seçeneği ile yabancı yolcularla iletişimde sorun yaşanmayacak ve Araç Takip Sistemi ile yolcuların güvenliği sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.