Ankara Servisçiler Oda Başkanı Tuncay Elmadağlı: ÖTV ve KDV kaldırılsın

Ankara Servisçiler Oda Başkanı Tuncay Elmadağlı: ÖTV ve KDV kaldırılsın

Ankara Servisçiler Oda Başkanı Tuncay Elmadağlı son gelen ÖTV ve KDV zamlarıyla tarifelerine zam yapmak zorunla kalacaklarını söyledi. Elmadağlı, “Ticari araçlarda akaryakıta gelen ÖTV ve KDV zamlarının kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

Akaryakıta gelen son zamlar şehir içi ve şehirlerarası taşımacılığı etkilediği gibi servis taşımacılığını da etkiliyor. Gazetemize açıklamalarda bulunan Ankara Servisçiler Oda Başkanı Tuncay Elmadağlı, “Servisçiler olarak işimiz için kullandığımız ticari araçlarımızdan akaryakıta ve yedek parçaya gelen ÖTV ve KDV’den muaf olmak istiyoruz. Ticari araçlarımızdan ÖTV ve KDV kaldırılsın” dedi.

Elmadağlı ayrıca, tarifelerine yapmak zorunda oldukları zamların vatandaşlara yansıdığını ve işlerinde azalma olmasından korktuklarını belirterek, “İşçi ve memur taşımacılığı yaptığımız kurumların sözleşmelerdeki fiyatları düzenlemesini ve taşıma ihalelerinin tarifelerimiz üzerinden direk esnafa verilmesini istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

AĞUSTOSTA ZAM GÖRÜNÜYOR

“Akaryakıt ve yedek parçaya gelen son zamlardan sonra fiyatlarda güncelleme gereksinimi ortaya çıktı’’ diyen Elmadağlı, ‘’Fiyat güncellemesini yapmak için okulların açılma tarihinin yaklaşmasını bekliyoruz. Çünkü yeni zamlar gelirse yaptığımız zam kurtarmayabilir. Ortalama Ağustos ayının ortaları ya da sonlarına doğru fiyat güncellemesine gideceğiz” dedi.

ara23.jpg

ZAMLAR BİZLERİ ETKİLİYOR

“Biz servisçiler odası olarak ticari araçlardan ÖTV’nin kaldırılmasını talep ediyoruz” diyerek yetkililere seslenen Elmadağlı, “Ticari araç kullanan işletmeler devletimize vergimizi veriyoruz. İşimiz için kullandığımız ticari araçlarda ÖTV bandrollerinin kaldırılmasını istiyoruz. Akaryakıta gelen zamlar bizleri fazlasıyla etkiliyor. Özellikle son günlerde akaryakıta gelen ÖTV ve KDV’nin kaldırılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ara2.jpg

İŞLERİMİZİN DÜŞMESİNDEN KORKUYORUZ

Ulaşım giderleri artıkça fiyatların vatandaşlara yansıdığını söyleyen Elmadağlı, ‘’Biz zam yaptığımızda işimizde azalma olmasından korkuyoruz. Özellikle öğrenci taşımacılığında bir azalma yaşayacağımızı düşünüyoruz. Veliler servis paralarından kısmak için çocuklarını evlerine yakın okullara yazdırabilir. Özellikle özel okullara giden öğrenci sayısında bir azalma olacağını bekliyoruz. Sadece bizimle alakalı değil özel okul fiyatları da arttı. Velilerde öğrencilerini kendisine yakın okullara yazdıracak bu durum hem bizi hem okulları olumsuz yönde etkileyecek. Biz bu tür olayların ortaya çıkmasını istemiyoruz. Bizim zamdan başka çaremiz yok çünkü şu an araçlarımız yakıt giderlerinden dolayı sıkıntı yaşıyor” şeklinde konuştu.

ara-005.jpg

ANLAŞMALAR ESNAFLA YAPILMALI

Kurumlara seslenerek yapılan sözleşmelerin güncellenmesini ve iş anlaşmalarının direk esnaf ile yapılması gerektiği konusuna da değinen Elmadağlı, “İş yerleri ile yapılan yolcu taşımacılığı hizmetinin sözleşmesi yıllık yapılıyor. Bu yüzden iş yerleri ve kurumlardan da fiyat güncellemesi bekliyoruz. Sözleşme yaptığımız firmaların sözleşmeleri bir ya da iki yıllık oluyor. Bu sözleşmelerin bazılarında mazot fiyatı güncellemesi yapılıyor bazılarında yansıtılmıyor. Bu fiyat güncellemelerinde bazı firmalar bu fiyatları servisçilere yansıtırken bazıları yansıtmıyor. Bu durumun çözülmesini istiyoruz. Kurumların bu fiyatları düzenlemesini ve taşıma ihalelerinin tarifelerimiz üzerinden direk esnafa verilmesini istiyoruz. Esnaf ile kurumlar arasındaki komisyoncuların aradan çıkmasını istiyoruz’’ diyerek cümlelerini noktaladı.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.