Ölümden sonra yaşamın adı: "Ahiret"

Ölümden sonra yaşamın adı: "Ahiret"

İmanın esaslarından biri olan ahiret inancı, Müslümanlar için çok önemli bir konumdadır. Peki, Ahiret nedir? Ahiret hayatının önemi nedir? Ahiret hayatının aşamaları nelerdir? İşte detaylar:

Allah, yaratmış olduğu bütün varlıklar için bir süre belirlemiştir. İnsanlarda tıpkı diğer tüm varlıklar gibi zamanı gelince yani ömürleri sona erdiğinde ebedi âleme göç edip gideceklerdir. Varlığının ne başı ne de sonu olmayan evvel ve ahir olan ebedi hayat sahibi ancak ve ancak Allahu Teâlâ’dır. Kur’an-ı Kerim bu hakikati şöyle haber vermektedir, “Yeryüzünde bulunan her canlı yok olacaktır. Ancak azamet ve ikram sahibi Rabbinin zatı baki kalacaktır.” Peki, Ahiret nedir? Ahiret hayatının önemi nedir? Ahiret hayatının aşamaları nelerdir? Tüm detaylar haberimizde:

ahiret-2.jpg

AHİRET HAYATININ ÖNEMİ NEDİR?

İçerisinde yaşadığımız dünyanın bir sonu vardır. Kıyametin kopması ile dünya yok olacak, dünya hayatı son bulacak ve yeni bir hayat başlayacaktır. Bu yeni hayata ise ahiret hayatı denir. İsrafil (A.S)’ın Allah'ın emri ile mahiyetini ancak Allah'ın bildiği sura ilk defa üflemesi ile kıyamet kopacak ve dünya hayatı tamamlanacak.

ahiret-3.jpg

Allah'ın belirlediği bir zamanda İsrafil (A.S) ikinci defa sura üflemesi ile bütün ölüler dirilecek ve ahiret hayatı başlamış olacak. Bundan sonra da insanlar mahşer yerine toplanacak ve hesaba çekilecekler. Dünyadaki iman ve amellerine göre insanlardan bir kısmı cennete bir kısmı ise cehenneme girecekler. Kur’an-ı Kerim’de ahiret; son gün, diriliş günü, hesap günü, ahiret günü, ahiret yurdu, kıyamet günü, din günü ve mükafat günü gibi çeşitli isimler ile zikredilmiştir.

ahiret-4.jpg

Ahirete inanmayan kimse mümin olamaz. Çünkü ahirete inanmak mümin olmanın olmazsa olmaz şartları olan iman esaslarındandır. Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulur: “Kim Allah'ı meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkar ederse derin bir sapıklığa düşmüş olur.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.