Aday adayları Ankara’da

Aday adayları Ankara’da

AK Parti, 600 kişilik milletvekili listesini belirlemek için mülakat sürecine başladı. İstanbul dışındaki tüm aday adaylarının mülakatı Söğütözü’ndeki AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

AK Parti, milletvekilliği aday adaylığı temayül yoklamasının ardından 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için aday belirleme sürecine başladı. Mülakatların nasıl, nerede, ne zaman ve kimler tarafından yapılacağı netleşti. 

BİR ÜST VE 14 ALT KOMİSYON ADAYLARI BELİRLEYECEK

AK Parti’de, 600 kişilik milletvekili listesini belirlemek için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında üst komisyon ve onun altında 14 komisyon oluşturuldu. 14 genel başkan yardımcısının başkanlığında, iki Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesinin, bir Kadın Kolları Genel Merkez Merkez Yürütme Kurulu ve bir de Gençlik Kolları Genel Merkez Yürütme Kurulu üyesinin katılımı ile 5'er kişiden oluşturulan alt komisyonlar, 81 ilde başvuruda bulunan toplam 7 bin 379 aday adayı arasından seçim yapmak için çalışmalarına başladı.

HER BİR KOMİSYON 500’ER ADAY ADAYINI MÜLAKATA ALACAK

Her bir komisyon ortalama 500’er aday adayını mülakata alacak. İstanbul’un dışındaki 80 ilin tüm aday adayları Söğütözü’ndeki AK Parti Genel Merkezi’nde mülakata girecek. İstanbul milletvekili aday adaylarına ise mülakat İstanbul’da yapılacak. Her aday adayı kendisine verilen randevu saatinde çağrılacak ve 5 ila 10 dakika arasında sürecek mülakattan geçecek. Böylelikle yoğunluğun önüne geçilmiş olunacak. Alt komisyonlarda ön eleme yapılacak. Mülakat sürecinde FETÖ sızma girişimlerine karşı aday adayları sıkı bir güvenlik önleminden geçirilecek. Aday adayları ince elenip sık dokunulacak. Mülakatlar bir hafta sürecek.   

ANKARA’YI BELİRLEYECEK KOMİSYON BELLİ OLDU

24 Haziran’da 36 milletvekili çıkaracak Ankara’nın milletvekili aday adaylarını mülakata alacak alt komisyon başkanı ve üyeler de belli oldu. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın başkanlığındaki komisyonda Kübra Öztürk, Melih Ecertaş, Emine Ergül, Buğra Şimşek gibi üyeler yer alacak. 3 seçim bölgesine ayrılan Ankara’da aday adaylığı için başvuran toplam 581 kişi mülakata alınacak. Ankara 1. bölgeden 238, 2. bölgeden 198, 3. bölgeden ise 145 aday adayı sıkı bir mülakattan geçecek. 

SON KARARI AK PARTİ GENEL BAŞKANI ERDOĞAN VERECEK

Aday belirleme sürecinde ilk turun sona ermesi ile mülakattan başarılı olan kişilerin listesi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki üst komisyon sevk edilecek. Bu komisyonda da aday adayları sıkı bir mülakat sürecinden ve denetimden geçecek. Bu son aşamada AK Parti listelerinden girecek 600 milletvekili adayı belli olacak. 

KADIN VE GENÇ ADAYLARA…

Milletvekili aday listeleri oluşturulurken bölge dengesi, kadın-erkek-genç dağılımına dikkat edilecek. Kadın ve genç adayların listelerde yer alma şansının daha fazla olabileceği konuşuluyor.  

LİSTELER 21 MAYIS’TA YSK’YA TESLİM EDİLECEK

Üst komisyonun, çalışmalarını tamamlaması ile aday listesi en geç 21 Mayıs'ta Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) teslim edilecek.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.