ABB’nin köpek toplama seferberliğine karşı geldiler

ABB’nin köpek toplama seferberliğine karşı geldiler

Ankara'da bir grup, sokak köpeklerinin küpeli ya da kısır olup olmadığına bakılmaksızın toplatıldığını ileri sürdü. ABB açıklama yapan gruba yönelik 4,5 yılda 79 bin 714 sokak hayvanına kısırlaştırma yapıldığı bilgisini tekrarladı.

Ankara’da, sokak köpeklerinin küpeli veya kısır olup olmadığına bakılmadan toplandığını ileri süren bir grup, Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yaptı. Belediye ise 4.5 yılda 79 bin 714 sokak hayvanına kısırlaştırma işlemi uygulandığını, tecrit ve itlaf iddialarının gerçek dışı olduğunu duyurdu.

k5.jpg

ABB ÖNÜNDE KÖPEK TEPKİSİ

Ankara'da 7 Aralık'ta okula giderken sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan Tunahan Yılmaz'ın ağır yaralanmasının ardından küpeli köpeklerin Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerince sokaktan toplandığı iddialarına ilişkin görüntüler, sosyal medyada yayıldı. Küpeli köpeklerin toplandığını iddia eden bir grup, Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelerek, tepki gösterdi. Ellerinde çeşitli dövizler taşıyan yaklaşık 50 kişi, “Hayvana, insana, yeryüzüne özgürlük”, “Kısırlaştır, yaşat” şeklinde sloganları attı.

k4.jpg

KISIRLAŞTIRILSIN

Grup adına açıklama yapan Ece Duru, son günlerde Ankara'da 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na aykırı olarak, sokak hayvanlarının kısır olduğuna bakılmaksızın toplatıldığını iddia etti. Belediyelerin bakımevleri kurup, etkin kısırlaştırma yapmadığını savunan Duru “Köpeklerin bir yere kapatılması, öldürülmesi, açlığa mahkûm edilmesi çözüm değildir. Bilimsel, akılcı metotların uygulanarak kentin bir ucuna değil; gerekirse her mahalle arasında kısırlaştırma merkezleri kurarak, gönüllülerin de rahatlıkla hayvanları götürüp, kısırlaştırmasını sağlayacağı yerler yapılarak sorunun üstesinden gelineceğinin farkındayız” şeklinde konuştu.

a1.jpg

ABB TEKRAR HATIRLATTI

ABB, belediye önünde açıklama yapan gruba yönelik açıklamasında 4,5 yılda 79 bin 714 sokak hayvanına kısırlaştırma yapıldığını bildirdi. Diğer yandan ABB, kısırlaştırma için yeni bir hayvan hastanesi firmasıyla 5 Ocak 2024 tarihinde ihale usulü çalışılacağı bilgisini paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.