ABB’den köpek ihalesi: Bir bir toplanacak!

ABB’den köpek ihalesi: Bir bir toplanacak!

Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Ankara’da da büyük tehlike oluşturan başıboş sokak köpekleri için düğmeye basıldı. Vali Vasip Şahin’in gönderdiği “tedbir alın” yazısı üzerine harekete geçen ABB sokak köpeklerinin toplanması işi için ihaleye çıktı.

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Ankara’da da büyük tehlike oluşturan başıboş sokak köpekleri için nihayet düğmeye basıldı. Vali Vasip Şahin’in gönderdiği “tedbir alın” yazısı üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, sokak köpeklerinin toplanması işi için ihaleye çıktı.

Büyükşehir Belediyesi binlerce sokak köpeği toplayacak. 8 aylık imzalanacak sözleşme dahilinde toplanan sokak köpekleri barınaklara teslim edilecek.

Büyükşehir Belediyesi sokak köpeklerini toplamak için ihaleye çıktı. Ayrıntılarda 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde 8 ay süresince 4 bin 800 adet sokak hayvanının küpesiz, sahipsiz veya doğrudan herhangi bir kişinin denetiminde bulunmamasına dikkat edilmesi gerektiği belirtilirken, müdahaleyle karşılaşılması halinde ne yapılacağı ve ekiplerde hangi kişilerin bulunacağı da yer aldı.

asdada.jpg

4 BİN 800’Ü TOPLANACAK

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından il sınırları içerisinde “Sahipsiz Hayvanları Yakalama ve Nakil Hizmeti Alımı” başlığıyla başıboş sokak köpeklerini de içeren sahipsiz sokak hayvanlarının yakalanması ve barınaklara teslim edilmesi için ihaleye çıkıldı. İhale kapsamında 8 ay süresince imzalanacak sözleşme dahilinde 4 bin 800 adet sokak hayvanının toplatılmasına karar verildi. İhale ayrıntılarında toplanacak hayvanların barınacak yeri olmayan, sahibi ya da koruyucusunun ev ve arazisi sınırları dışında bulunan veya doğrudan herhangi bir kişinin denetiminde olmayan hayvanları kapsadığı belirtildi. Söz konusu ihaleye son teklif verme tarihi ise 5 Ocak olarak açıklandı.

11.jpg

5199’A UYGUN OLACAK

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde yapılacak yakalama ve nakil işiyle ilgili ihale ayrıntılarında hayvanları toplayacak ekibin 4 kişi ve içlerinde birinin veteriner hekim olması gerektiği ve tüm aşamaların veteriner hekim kontrolünde gerçekleştirileceği yer aldı. Ayrıca yakalama esansında ekibin müdahale ile karşılaşması durumunda ise herhangi bir münakaşaya girilmeyeceği; işin aksamasına sebebiyet veren davranışların idareye bildirileceği aktarıldı. Bununla birlikte işin tüm aşamalarında Kanun çerçevesinde hayvanlara herhangi bir zarar verilmemesi gerektiği de bildirildi.

asada.jpg

“HER TÜRLÜ TEDBİR ALINMALI”

Ankara Valisi Vasip Şahin, Başkent’te peşpeşe yaşanan köpek saldırıları üzerine belediyelere bir yazı göndermişti. Şahin yazısında, halk sağlığının ve insanların can güvenliğinin korunması amacıyla sahipsiz hayvanların bakımevlerine alınması ve kısırlaştırılması dahil her türlü tedbirin alınmasını istemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.