81 ilde "CEMRE" hareketi başladı

81 ilde "CEMRE" hareketi başladı

Ak Parti Ankara Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Emel Saraç, “Cemre” ismini verdikleri çevre gönüllüleri hareketini 81 ilde 1000 gencin katılımıyla başlattıklarını açıkladı.

AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Emel Saraç, "Cemre" ismini verdikleri çevre gönüllüleri hareketini 81 ilde 1000 gencin katılımıyla başlattıklarını bildirdi.  Saraç, “Bugün dünyamız çok ciddi çevre sorunlarıyla karşı karşıyadır ve bizler, yarın daha geç olmadan bu gidişatı tersine çevirebilecek, yarınlarımız için bugünden inisiyatif alacak son nesiliz. Bu yüzden bu hareketi başlattık. Bugünden sonra cemreler, tüm şehirlerimizde çalışmalarını sahada sürdürecek” dedi.

cemre-hareketi-basladi2.jpeg

81 İLDE EŞ ZAMANLI AÇIKLAMA YAPILDI
AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığınca 81 ilde "5 Haziran Dünya Çevre Günü" dolayısıyla eş zamanlı yapılan etkinliklerle basın açıklaması yapıldı. Ankara’da ise Sincan Sera Park’ta yapılan açıklamaya AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Ak Parti Sincan İlçe Başkanı Soner Arslanargün ve teşkilat üyeleri katıldı.

CEMRE HAREKETİ BAŞLATILDI
Programında konuşan Saraç, "Cemre" ismini verdikleri çevre gönüllüleri hareketini 81 ilde 1000 gencin katılımıyla başlattıklarını bildirdi.  Çevreye bakışlarını, inanç ve medeniyet değerlerinden aldıkları güçlü referansların belirlediğine dikkat çeken Saraç, partinin yaptığı çalışmalara gönderme yaptı. 

AK PARTİ’NİN ÇEVRECİ KİMLİĞİ VURGUSU
"Şehirlerimizin merkezlerinde açık ve yeşil alanları herkes için erişilebilir kılan Millet Bahçeleri Projesi'ni hayata geçiren, tüm dünyanın gıptayla baktığı ve ilham aldığı Sıfır Atık Projesi'ni hızla gerçekleştiren, 2002'de 20,8 milyon hektar olan orman varlığımızı 22,7 milyon hektara ulaştıran ve ülkemizin dünyada orman varlığını artıran nadir ülkelerden biri haline gelmesini sağlayan, temiz denizlerimizin göstergesi sayılan mavi bayraklı plaj sayısını 127'den 519'a ulaştıran ve 2023'te dünya birinciliği hedefleyen, çevre dostu ulaşımı teşvik eden, atık su arıtma tesislerini tüm yurtta yaygınlaştıran, korunan alanlarımızı iki kat arttıran AK Partimiz gerçek anlamda çevreci kimliğini, gerçekleştirdiği her çalışmasıyla ve geleceğe dair güçlü hedefleriyle ortaya koymuştur.”

CEMRELER SAHADA OLACAK
"Bugün dünyamız çok ciddi çevre sorunlarıyla karşı karşıyadır ve bizler, yarın daha geç olmadan bu gidişatı tersine çevirebilecek, yarınlarımız için bugünden inisiyatif alacak son nesiliz. Bu nedenle AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak 'Cemre' ismini verdiğimiz çevre gönüllüleri hareketini 81 ilimizde 1000 gencin katılımıyla başlattık. Bugünden sonra Cemreler, tüm şehirlerimizde çalışmalarını sahada sürdürecek.”

SÜRDÜRÜLEBİLİR ADIMLAR ATMAYA DEVAM EDİYORUZ
“İklim değişikliği, biyolojik çeşitliliğin yok olma tehdidiyle karşı karşıya kalması, kuraklık, aşırı hava olayları, kirlilik gibi küresel çevre sorunları karşısında Türkiye olarak sürdürülebilir kalkınma anlayışıyla adımlar atmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Emrah Özcan/İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.