5 Gezegen ve Ay yan yana geldi

5 Gezegen ve Ay yan yana geldi

Venüs, Jüpiter, Merkür, Uranüs ve Mars, 25-30 Mart tarihlerinde gökyüzü meraklıları yan yana geldi. Kendi gözlerinizle görebileceğiniz olayın tüm detayları haberimizde…

Uzay bilimi ile ilgilenenler , birkaç ay önce 2040 yılından önce bir daha gerçekleşmeyecek bir beşli gezegen buluşmasını gözlemleme fırsatı yakalamıştı. Fırsatı kaçırdıysanız, farklı gezegenlerden oluşan bir beşli daha günümüzde poz veriyor.

Merkür, Jüpiter, Venüs, Uranüs ve Mars, 25 Mart'tan bu yana arasında Ay ile birlikte gökyüzünde beraber konumlandı. 5 gezegen, 30 Mart'a kadar gökyüzünde gözlemlenmeye sürdürecek. Bu 5 gezegeni Ay ile birlikte nasıl gözlemleyebilirsiniz?

AY'IN ALTINDA MARS GEÇECEK

Ay'ın altına mars geçecek

Beş gezegeni gözlemlemek için en iyi şartları sizler için sıralardık. İşte o şartlar;
Bahsettiğimiz 5 gezegeni aynı anda gözlemlemek istiyorsanız, gökyüzü sevdalılarının uyduğu genel kurala uyum sağlamalısınız. Gözlem yapacağınız zaman gece olmalı ve ufku net bir şekilde seyredebileceğiniz bir konum olmalı.

Bahsi geçen beş gezegen arasından çıplak gözle bile kolayca seçebileceğiniz gezegen ise Merkür. Ay’dan sonraki en parlak cisim Merkür gezegenidir. Ayrıca Uranüs’ü görmek içinse dürbün veya teleskoba ihtiyacınız olabilir.

Bahsettiğimiz gezegenleri, Sky Tonight veya SkySafari gibi mobil uygulamaları telefonunuza yükleyerek takip edebilirsiniz. Böylece gezegenlerin konumlarını gerçek zamanlı olarak görebilir, gece nereye bakacağınızı öğrenebilirsiniz.

Sedat Osman Koç / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.