27 Aralık’ta okullar tatil mi? Çarşamba günü okullarda ders olacak mı?

27 Aralık’ta okullar tatil mi? Çarşamba günü okullarda ders olacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın daha önce aldığı karar doğrultusunda yapılacak ortak zorunlu Türk Dili ve Edebiyatı ve Matematik sınavları 27 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Peki, 27 Aralık’ta okullar tatil mi? Çarşamba günü okullarda ders olacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in daha önceden açıklamış olduğu ortak zorunlu sınav uygulaması, Resmi Gazete'de yayımlanan Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği ile okul öncesinden 12. sınıfa kadar okullarda ölçme değerlendirme uygulamalarına ilişkin yeni esaslarla resmileşmişti. Daha önceden duyurulan bu yeni uygulamanın ilk sınavı orta dereceli okullarda bu hafta itibariyle yapılacak. 6. ve 9. sınıfa giden öğrencilerin gireceği sınavlar 26 Aralık ve 27 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Bu kapsamda, ülke genelindeki ilk ortak yazılı sınavlar, 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için yarın, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için 27 Aralık Çarşamba günü yapılacak. Peki, 27 Aralık’ta okullar tatil mi? Çarşamba günü okullarda ders olacak mı? Tüm detaylar haberimizde:

sinav-2.jpg

ORTAK ZORUNLU SINAV GETİRİLMİŞTİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in daha önce duyurduğu ortak zorunlu sınavlar, Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla resmiyet kazanmıştı. Yönetmelik gereğince, Bakanlık, öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla bu yıl ilk kez ortaokul 6. sınıfların "Türkçe" ve "matematik" dersleri ile lise 9. sınıfların "Türk dili ve edebiyatı" ve "matematik" derslerinin ikinci yazılı sınavlarını, "ülke genelinde ortak yazılı sınav" olarak düzenleme kararı almıştı. Bu karar doğrultusunda ilk sınavlar 6. Sınıflarda 26 Aralık Salı günü, 9. Sınıflarda ise 27 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

sinav-3.jpg

27 ARALIK’TA OKULLAR TATİL Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun ders kitaplarından hazırlanan sınav soruları çoktan seçmeli olarak okullara gönderilecek. Okullar, kendi sınavlarını kendisi yaparak; sonuç kağıtlarını yeniden bakanlığa gönderecek. Sınavın yalnızca 6. Ve 9. Sınıflara yapılacak olmasıyla birlikte yalnızca bu sınıflar sınava girecek. Velilerin merak ederek araştırdığı konu olan 27 Aralık’ta okullar tatil mi? Sorusunun cevabı ise okullar tatil edilmeyecek. Salı ve Çarşamba günlerinde okullarda ders işlenmeye devam edecek. Okul idarecileri, en uygun bir zamanda sınavları gerçekleştirerek, sonuç belgelerini bakanlığa ulaştıracak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.