2006 Yılından Bugüne Kadar 22 Bin Öğrenci Çanakkale’yi Gezdi

2006 Yılından Bugüne Kadar 22 Bin Öğrenci Çanakkale’yi Gezdi

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ankara Ticaret Odası (ATO) iş birliğiyle düzenlenen ‘Çanakkale Eğitim Gezileri’ne 2006 yılından bugüne kadar 22 bin öğrenci gönderildi. Her yıl düzenli olarak organize edilen Çanakkale gezilerine bu yıl 4 bin öğrenci gönde

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

2006 yılından beri düzenlenen ‘Çanakkale Eğitim Gezileri’ne Ankara’dan 22 bin öğrenci gönderildi. Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) birlikte organize ettiği geziye bu yıl 5 ve 12’inci sınıf öğrencileri arasından 4 bin öğrencinin gönderilmesi hedefleniyor.

HER YIL DÜZENLİ OLARAK YAPILIYOR

Her yıl düzenli olarak yapılan ‘Çanakkale Eğitim Gezileri’ Mart, Nisan ve Mayıs aylarında devam edecek. Ankara’nın 25 ilçesinde bulunan 5 sınıflarda dahil olmak üzere 12’inci sınıfa kadar öğrenciler Ankara’dan hareket ediyor. Öğrenciler Çanakkale merkezden başlayarak şehitlikleri, anıtları, müzeleri, siperleri 3 gün boyunca ziyaret etmekte ve belirlenen otellerde konaklamakta.

2016’DA HEDEF 4 BİN ÖĞRENCİ

2015 itibariyle toplam 22 bin öğrenci ve bin 100 öğretmen gezilere katıldı. 2016 yılında geziye katılacak öğrenci sayısı 4 bin olarak hedefleniyor. Haftada öğrenciler 2 grup şeklinde geziler yapıyor ve her grupta 250 öğrenci bulunuyor. Geziler ATO’nun destekleriyle organize edilirken yıl içinde 8 hafta sürmekte.   

4. SINIF VE ALTI GİDEMİYOR

4. sınıf ve altındaki sınıflardaki öğrencilerin gezilere katılması ise yönetmeliğe aykırı olduğu için mümkün değil. Yönetmeliğe göre 4. sınıf ve altındaki öğrencilerin küçük olduğu için bulunduğu ilin 100 kilometreye kadar bulunan mesafelere gitmelerine izin var. Bu nedenle 4. sınıfla birlikte 1, 2 ve 3’üncü sınıfların Çanakkale’ye gitmesi söz konusu değil.   

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.