1 günle 17 yıl fazla çalışıyoruz diyen EMADDER’den veryansın: Bu sesi duyun

1 günle 17 yıl fazla çalışıyoruz diyen EMADDER’den veryansın: Bu sesi duyun

Emeklilikte Adalet Derneği, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’a seslendi. 1 günle 17 yıl fazla çalıştıklarını dile getiren dernek “Bu sesi duyun” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM’ndeki bütçe görüşmeleri esnasında yaptığı konuşmada yaklaşık 2 milyon kişinin EYT’den yararlanarak emekli olduğunu söyledi. 8 Eylül 1999 öncesi SGK girişi olan vatandaşları kapsayan düzenlemenin belirtilen tarih sonrası SGK girişi olanları kapsamamasının yaşattığı mağduriyet, konuşma esnasında meclis sıralarında seslerin yükselmesine neden oldu. Bakan’ın konuşması sırasında yükselen sesler sosyal medyada #SeçimdenÖnceKademe etiketiyle yüz binlerce kişi tarafından paylaşılan etiketlerle gündeme geldi. Konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan ve çalışmayı gerçekleştiren Emeklilikte Adalet Derneği, Bakan Vedat Işıkhan’a çağrısında, “Bu sesi duyun” mesajı verdi.

asdsadada.jpg

EYT MAĞDURLAR DA YARATTI

2023 Genel Seçimleri öncesi 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişli vatandaşları kapsayan EYT düzenlemesine kesin tarih belirtilmesi nedeniyle bazı vatandaşlara mağduriyet yarattı. Düzenleme ile 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olan 2 milyon vatandaş düzenlemeden yararlanarak emekli olurken sadece 1 gün ile 17 ile 20 yıl arasında geç emekli olacağını dile getiren vatandaşlar seslerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a duyurmaya çalıştı. Sosyal medyada #SeçimdenÖnceKademe etiketiyle birleşen Emeklilikte Adalet Derneği üyeleri ve diğer mağdurlar, konuşması esnasında meclis sıralarında seslerin yükseldiği Bakan Vedat Işıkhan’a “Muhtemelen o sesler 8 Eylül 1999 tarihi baz alındığından arkada inanılmaz büyük mağduriyet oluştuğunu size anlatmak istemektedir. Şöyle ki; EYT yasasından yaralananlar olduğu kadar, bu yasanın yaraladığı birçok çalışan mevcuttur” dedi.

asdsadada.jpg

EN AZ 17 YIL FAZLA ÇALIŞMA ADALETSİZLİĞİ

Sigortalı çalışanların belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaştıklarında kısmi olarak emekli olmalarını sağlayan kademeli emeklilik sistemine yönelik taleplerini dile getiren Emeklilikte Adalet Derneği, “Dünyanın hiç bir ülkesinde aynı yaşta çalışanlar arasında, emeklilik hakkına ulaşmada 17-20 sene bir fark yaratmamıştır ve yaratmamalıdır. Konuşmanızda arka fondan duyulan sözler size bu mağduriyeti anlatmaya çalışan sesledir. Türkiye yüzyılını yaşadığımız bu dönemde hayatımızın 1/4 lük bölümüne denk gelen 17-20 yıl fazla çalışma adaletsizliğine maruz kalmak istemiyoruz. Çok defalar randevu alıp bu durumu tüm ana hatlarıyla anlatmak istememize rağmen randevu talebimize olumlu yanıt alamadık. Bu sesleri duymazdan gelmeniz, bu mağduriyetin olmadığı anlamını taşımıyor. Elinizi vicdanınıza koyarak bu mağduriyeti dinlemenizi ve ne kadar haklı bir serzenişte bulunduğumuzu dinlemenizi istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.