Zulmün büyüğü İsrail’den

Zulmün büyüğü İsrail’den

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına bir tepki de GÖR-BİR Genel Başkanı Mehmet Yüksel’den geldi. Görme engelli vatandaşlar olarak binlerce üyeleri ile Kudüs’e gitmeye hazır olduklarını belirten Yüksel, “Mücadelede biz de varız.” dedi.

Görmeyenler Kültür Ve Birleşme Derneği (GÖR-BİR) Genel Başkanı Mehmet Yüksel dernek olarak ABD’ni aldığı karara tepki gösterdiklerini belirtti. “Kudüs kalbimizin üzerinde bulunan örtü gibidir.” sözleri ile Kudüs’ün Müslümanlar için öneminin ne kadar büyük olduğunu ifade eden Yüksel, görme engelli vatandaşlar olarak mücadeleye ve gerekirse Kudüs’e gitmeye hazır olduklarını dile getirdi.

Kudüs kalbimizin üzerinde bir örtü gibidir

d31a21a5-4339-49ea-8a0b-fdbb46af8917.jpg

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Genel Başkanı Mehmet Yüksel, “Kalbimizde Mekke ve Medine, kalbimizin üzerinde ise bir örtü olarak Kudüs vardır.” diyerek alınan karara tepki gösterdi. Yüksel, 3 semavi dinin kutsal olarak kabul ettiği Kudüs’ün alınan bu karar ile barış sürecini baltalayacağını belirterek, alınan karara en çok tepki gösteren ülkenin Türkiye olduğunu dile getirdi. Yakın zamanda toplanacak olan İslam İş Birliği Teşkilatı’na gönderme yapan Yüksel, “Bu toplantıda umuyoruz ki daha keskin ve net kararlar alınıp dünyaya İslam âlemi tepkisini güçlü bir mesaj ile verir.” ifadelerini kullandı.

Zulmün en büyüğünü İsrail yapmaktadır

Ortadoğu’da yapılan katliamların büyük güçler tarafından alınan bu tarz kararlar sonucunda ortaya çıktığını belirten Yüksel, Amerika Birleşik Devletleri’nin bir kez daha gerçek yüzünü göstermiş olduğunu dile getirerek, Türk halkının bu kararları çok iyi analiz ettiğini söyledi. Yüksel, “İsrail’in Filistinli kardeşlerimize yaptığı zulüm hiçbir yerde görülmemiştir. Yıllardır bizlere ermeni soykırımı diye olmayan bir olayı kabul ettirmeye çalışanlar, İsrail’in Filistinlilere yaptığı zulmü görmezden gelmektedir. Hâlbuki zulmün en büyüğünü İsrail yapmaktadır.” dedi.

Yapılan zulümler birçok Müslümanın engelli kalmasına neden oluyor

Müslümanlar olarak Kudüs’e sahip çıkmamız gerektiğini belirten Yüksel, “Kudüs’e sahip çıkmalıyız. Eğer sahip çıkmazsak Kıyamet gününde Allah-u Teâlâ’nın huzuruna çıktığımız zaman ne yüzle çıkacağız. İslam âlemi olarak bunları düşünüp üzerimize düşen rolleri ve elimizden geleni yapmalıyız.” dedi. Alınan bu kararla bardağın taştığını belirten Yüksel, Filistin’de yapılan zulümlerin birçok ölümlere sebep olduğunu ve birçok Müslümanın engelli kaldığını belirtti. Yüksel, “Oradaki hem engelli kardeşlerimiz hem diğer kardeşlerimiz ile beraber mücadeleye etmeye hazırız. GÖR-BİR olarak binlerce üyemiz, gönüllülerimiz ile Kudüs için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Filistinli kardeşlerimiz çektikleri sıkıntıları bizlerde burada yüreğimizde hissediyoruz. ABD’nin aldığı kararı ve İsrail’in yaptığı zulmü bizlerde lanetliyor ve kınıyoruz.” dedi.

İslam âlemi tek vücut olmalı

Kudüs’ün İslam âlemi için büyük önem arz ettiğinin altını çizen Yüksel, ihtiyaç var ise bizlerde Kudüs’e mücadeleye gitmeye hazırız.” diyerek, ilk kıblemiz olan Kudüs’ün İslam âlemi için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Yüksel, “Bizler engellerimiz ve gönüllerimiz ile beraber oraya gitmeye hazırız. Temennimiz İslam âleminin bu konuda tek vücut olarak tepkisini dile getirmeleridir. İslam ülkelerinin hem ekonomik hem siyasi olarak ABD ve İsrail’e tepkilerini koymaları gerekir ve bizlerde üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Kutlamaktan öte empati kurulmasını istiyoruz

Geçtiğimiz günlerde kutlanan 3 Aralık Dünya engelliler günü hakkında da kısa bir açıklama yapan Yüksel, engelliler gününü kutlamaktansa engellilerin yaşadıkları sorunlar ve problemler üzerinde durulması gerektiğini belirtti. Yüksel, “Kutlanmaktan daha öte bizler ile empati kurulmasını istiyoruz. Bizler toplumun engellilere bir adım daha yaklaşmalarını istiyoruz. Toplumun bize acıma duygusu yerine, yardım ve sahiplenme duygusu ile yaklaşmalarını istiyoruz. Yaşadığımız erişe bilirlik ve ulaşılabilirlik sorunlarının ortadan kalkmasını istiyoruz” dedi.

Başkan Tuna’dan istek

Başkan Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya da yeni görevinde başarılar dileyerek GÖR-BİR olarak Başkan Tuna’dan isteklerini dile getirdi. Yüksel, “Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’dan İlk isteğimiz bizleri kabul ederek isteklerimizi dinlemesidir. Ankara’nın ulaşılabilirlik ve erişe bilirlik sorunlarını ortadan kaldırmalı ve resmi kurumların engellilere göre tasarımlanmasını istiyoruz.” dedi. Engelliler ile ilgili yapılacak olan çalışmaların engellilerin oluşturduğu sivil toplum ve kuruluşları ile birlikte hareket edilerek yapılması gerektiğini belirten Yüksel, “Özel halk otobüslerinin de sesli sistemlerin kullanılmasını istiyoruz. Bizler engelli olarak halk otobüslerinde bu konuda sıkıntı çekiyoruz. EGO’da olan ücretsiz kullanım hakkı özel halk otobüslerinde de olmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.