Yapılan yatırımlarla Ankara daha yeşil

Yapılan yatırımlarla Ankara daha yeşil

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, dev yatırımlarla Ankara’nın yeşillenmesine büyük katkı sağladı.

En büyük yatırımcı devlet kurumlarından birisi olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara’da son 15 yılda dev yatırımlar gerçekleştirdi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlara göre son 15 yılda, Ankara’ya 2 milyar 670 milyon TL tutarında yatırım yapıldı. Yatırımlarda başat faktörü barajlar oluştururken; 83 milyon fidan, 7 şehir ormanı, 6 bal ormanı, 17 mesire yeri tesis edildi.

YILDA 100 MİLYON TL GELİR SAĞLANDI

Bakanlık tarafından açıklanan istatistiklere göre, büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde, kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflendi. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından son 15 yılda 20 adet baraj ve 9 adet gölet tamamlandı. Yapılan tesislerle birlikte su biriktirme hacmi 216 milyon m3 seviyesine ulaştı. Aynı zamanda Devlet Su İşleri tarafından Başkent’te 76 derenin de ıslahı yapıldı. Sulama ve zirai kalkınma çalışmalarını da güçlendiren Bakanlık, son 15 yılda Ankara’da 153 bin dekar araziyi sulamaya açtı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bu proje sayesinde yıllık 100 milyon TL zirai gelir artışı sağlandığını bildirdi.

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Bakanlık yatırımlara hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nce yapılan temel atma töreninde, 249 Milyon TL’lik temel atma töreni gerçekleştirilmişti. Temeli atılan 15 tesisin 5’i sulama, 7’si baraj, 1’i gölet, 1’i taşkın koruma tesisi, 1’i ise OGM tesisi oldu. 
Temelleri atılan; Elmadağ Süleymanlı Barajı, Bala Çavuşlu Barajı, Bala Evciler Barajı, Şereflikoçhisar Seymenli Barajı, Kızılcahamam Bağören Barajı, Haymana Evliyafakı Göleti Sulaması, Şereflikoçhisar Karabük Göleti, Haymana Sırçasaray Göleti Sulaması, Bala Süleymanlı Sulaması, Bala Evciler Sulaması, Bala Çavuşlu Sulaması, Nallıhan Uluhan Barajı, Nallıhan Çalıcaalan Barajı ve Kazan İlçe Merkezi Ova Çayı Taşkın Koruma Projesi ile 48 bin dekar zirai alanın, modern sulama sistemine kavuşacağı öngörülüyor.

Cihan ÖZKAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.