Vitrinler ardındaki acımasızlık tepki çekti

Vitrinler ardındaki acımasızlık tepki çekti

Ankara’da bir AVM’de akıl almaz bir skandal yaşanıyor. Anavatanları Afrika olan birçok yaban hayvanı cam vitrinler içerisinde teşhir ediliyor. Hayvan severlerin tepkisini çeken olay sonrası sosyal medyanın gündemine oturdu.

AVM’nin alt katında yer alan akvaryum ve vahşi yaşam bölümünde vahşi yaşam alanlarından kopartılan hayvanlar, cam vitrinler içerisinde teşhir ediliyor. Serval ve Karakulak adında kedigillerin çok dikkat çektiği cam vitrinlerde; Femish Dev Tavşanı, Altın Kafalı Arslan Tamarin, Altuni Sülün, Nil Timsahı, Parma Wallaby gibi yabani hayvanlar bulunuyor. 

BU NASIL BİR ACIMASIZLIKTIR

Hayvan severler duruma tepki gösterirken, çevrimiçi kampanya platformu change.org’da da “Hayvanlar cam hapishanelerde sergilenmesin” başlığı altında imza kampanyası başlatıldı. Birkaç gün içerisinde yaklaşık 8.000 gerçek kişinin imzasına ulaşan kampanya, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığını muhatap alıyor.
Sosyal medya platformu Twitter’da da gündem olan skandal, kepazelik olarak yorumlandı. Ekranların alışılmış yüzlerinden olan Cem Seymen’in de “Bu nasıl bir acımasızlıktır? Bu nasıl bir vicdani suçtur?” şeklinde yaptığı paylaşımı binlerce takipçisi tarafından paylaşıldı. 

Cihan ÖZKAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.