Vekilden Örnek Davranış

Vekilden Örnek Davranış

Ankara’da ikamet eden MHP'li vekil Turan Yaldır, geçtiğimiz günlerde aldığı 3 aylık milletvekili maaşıyla örnek bir davranışa imza attı. Yaldır, milletvekili maaşını ihtiyaç sahibi binden fazla aileye erzak dağıtarak harcadı. Vekilliğin makam, şan, şöhret

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

Aksaray Milletvekili olarak seçilen ve Ankara’da ikamet eden Turan Yaldır, peşin aldığı 3 aylık milletvekili maaşının tümünü ihtiyaç sahipleri için harcadı. Sürekli tartışma konusu olan milletvekili maaşını hayır işinde değerlendirmeyi tercih eden MHP'li genç vekil Turan Yaldır, 3 aylık milletvekili maaşına tekabül eden yaklaşık 45 bin TL ile yüzlerce aileyi bayram boyunca sevindirdi. 

BÜYÜK TAKDİR GÖRDÜ

Seçim çalışmaları döneminde mazlumun, mağdurun ve herkesin vekili olacağının sözünü veren milletvekili Yaldır, Aksaray halkına verdiği ilk sözünü yerine getirdi. Geçtiğimiz günlerde aldığı 3 aylık milletvekili maaşının bir kuruşuna dahi dokunmayan Yaldır, Aksaray civarındaki ihtiyaç sahiplerine, yetimlere ve mültecilere Ramazan Bayramı boyunca binden fazla yardım kolisi dağıttı. Bu yardım kampanyası vatandaşlar tarafından "işte örnek vekil" şeklinde büyük takdir topladı. Bayramın son günlerinde yetmeyen yardım kolilerine daha da ekleme yapıldı. Edinilen bilgiye göre yardımların bayram sonrası da yapılacağı öğrenildi.

GÖREVİM BİTENE KADAR YARDIMA DEVAM

Konu ile sosyal medya hesabında açıklama yapan genç milletvekili Turan Yaldır, "Bizler 'Kendisi tok iken aç komşusunu düşünmeyen bizden değil' diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Milletvekilliğini maddi getirisi, şan, şöhret, makam için aday olmadığımızı belirtmiştik. Aksaray halkına vermiş olduğumuz sözleri harfiyen tutmaya devam edeceğiz. Tevazumuzu kaybetmeden yardım elimizi hep Aksaraylı kardeşlerimize uzatacağız. Müşkül durumda olanları anlamayı terk etmeyeceğimize söz veriyoruz. Görev sürem dolana kadar hizmete devam edeceğim" dedi.

VEKİL MAAŞI DEVAMLI TARTIŞILIYOR

Devletin sunduğu birçok hizmetten yararlanan ve yüksek miktarda ücret alan vekillerin maaşı gündemi meşgul ediyor. Örnek bir davranışa imza atarak diğer vekillere de teşvikte bulunan Turan Yaldır’ın bu davranışı birçok kesim tarafından takdir topladı. Milletvekillerinin aylık maaşı 15 bin TL, 2 dönem vekillik yapıp emekli olanlara ise 8 bin 190 TL veriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.