Uzlet ne demek? Alperen Sade kimdir, nereli? Ali Rıza Sade Hoca kimdir?

Uzlet ne demek? Alperen Sade kimdir, nereli? Ali Rıza Sade Hoca kimdir?

Bir kısım medyada yer alan tecavüz iddiaları Uzlet ne demek, Uzlet Derneği İsmailağa Cemaatine mi bağlı, Alperen Sade kimdir, nereli, Ali Rıza Sade Hoca kimdir sorularını gündeme getirdi.

İslami çevreler ile cemaat ve tarikatlara karşı yayınları ile bilinen medya organlarında, Uzlet Derneği ve derneğin başkanı olduğu belirtilen Alperen Sade hakkında skandal iddialar yer aldı.

Sözkonusu haberlerde “İsmailağa Cemaati’ne bağlı olduğu ifade edilen Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı Alperen Sade’nin zihinsel engelli E.D.’ye tecavüz ettiği, istismar öncesi E.D.’ye imam nikâhı kıydığı, olaydan 15 gün sonra ise genç kadının intihar ettiği, Alperen Sade’nin bu nedenle tutuklandığı” ileri sürülüyor.

Hiranur Vakfı istismar davasının duruşma günlerinde ortaya atılan ve doğru olup olmadığı teyide muhtaç tüm bu iddialar üzerine, Uzlet ne demek, Uzlet Derneği İsmailağa Cemaatine mi bağlı, Alperen Sade kimdir, nereli, Ali Rıza Sade Hoca kimdir soruları gündeme geldi.

Uzlet Ne Demek?

Türk Dil Kurumu’na göre “uzlet” sözcüğünün anlamı “kişinin belirli bir olgunluğa erişebilmesi için insanlardan uzak kalması”dır. Bireyin kendini ve arzularını olabildiğince sınırlandırması anlamı da gelmektedir. “Uzlet etmek” de kişinin hem nefsinin isteklerinden hem de insanlardan uzaklaşması anlamında kullanılır.

uzlet-ne-demek-uzlet-nerede.jpg

Uzlet İlim Yayma Derneği Nerede?

Resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre derneğin adresi şöyle: “Aydınlıyolu Cd. Hicazkâr Sk. No: 5 Pendik/İstanbul”.

İsmailağa Cemaatine mi bağlı?

https://www.uzletder.com/ şeklindeki resmi web sitesinde, Uzlet Derneği’den “İsmailağa Cemaati lideri Mahmud Efendi Hazretlerinin başlattığı davanın devamı” şeklinde bahsediliyor. Buradaki “hakkımızda” bölümünden derneğin 2015 yılında kurulduğu anlaşılıyor.

alperen-sade-ve-ogrencileri.jpg

Derneğin sitesinde “Ali Rıza Sade Hoca Efendi” ismi ile Alperen Sade’nin öğrencilere Kur’an eğitimi verirken ki fotoğrafları yer alıyor.

Ali Rıza Sade Hoca kimdir?

Yine Derneğin sitesinde “Onursal Başkan” olarak Ali Rıza Sade ismi yer alıyor. Sitenin “hakkımızda” bölümünde, Ali Rıza Sade Hoca’dan “Onursal başkanımız olan Ali rıza sade hoca efendi kıymetli üstadının yolu üzere ‘her mahalleye bir medrese gerek’ şuuruyla hareket ederek haftalık vaazlar tertip etmekte, talebeler okutup, müminlere hizmet vermekle hayırlı nesillerin yetişmesinde büyük emek sarf etmektedir” şeklinde bahsediliyor.

uzlet-dernegi.jpg

Alperen Sade kimdir, nereli?

Alperen Sade ile Ali Rıza Sade’nin aynı kişi olduğu, Alperen Sade’nin “Ali Rıza Sade Hoca” adını kullandığı, bu isimle tanındığı belirtiliyor.

Uzlet Derneği’nin sitesinde İsmailağa Cemaati ve lideri Mahmud Efendi Hazretlerine bağlı olunduğu belirtiliyorsa da, İsmailağa Cemaati’nden bu konuda gelmiş bir teyit veya herhangi bir açıklama bulunmuyor.

uzlet-gorevlileri-yoneticileri.jpg

Derneğin sitesinde yer alan “Dernek Görevlileri” kategorinin boş olması dikkat çekiyor. Uzlet Derneği’nin resmi olarak yöneticilerinin kimler olduğu, kimler tarafından kurulduğu henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.