‘Ümmeti Özümseyen Gençlik İstiyoruz’

‘Ümmeti Özümseyen Gençlik İstiyoruz’

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, gençlerin mülkiyet odaklı yetiştirildiğini ifade ederek, ‘‘Öncelikli mesele istikametin sağlam olmasıdır. Ümmet, kardeşlik, merhamet, adalet, istişare gibi kavramları özümseyen bir gençlik istiyoruz’’ dedi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, Ankara’da gerçekleştirilen Şube Eğitim Komisyon Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Açılış konuşması için kürsüye çıkan Turhan, gündeme dair açıklamalar yaparken, yeni nesil gençlerin mülkiyet kaygılarıyla yetiştiklerini ifade ederek, “Gençlerimizi, mülkiyet odaklı yetiştirmemeliyiz. Bizim önceliğimiz vahye dayalı bilgi olmalıdır.” dedi.

İSTİKAMETİMİZ SAĞLAM OLMALI

İslam’ın geliş amacının anlatmaktan ziyade, yaşamak olduğunu söyleyen Turhan, hayat pratiklerinde İslam ibarelerinin geniş yer bulduğu bir genç nesil yetiştirmek istediklerini söyledi. 
Görev ve sorumluluklarının farkında olan, inancının gereklerini bilen, düşündüklerini ifade edebilen kişilerden oluşan bir topluluğun teşkilat olabileceğini ifade eden Turhan, sözlerine şu şöyle devam etti, “Bu yüzden devamlı kararlı olmamız gerekir. Öncelikli mesele, istikametin sağlam olmasıdır. Kişiyi hedefe vardıran hızlı gitmesi değil, istikamet üzere gitmesidir.”

ZALİME KARŞI DİK DURABİLMELİYİZ

Ayrımcılık tohumlarına karşı dik durabilen ve ümmet bilincinin farkında olan bir nesle ihtiyaç duyduklarını söyleyen Turhan, “Ümmet, kardeşlik, merhamet, adalet, mücahede, istişare gibi kavramları özümseyen bir gençlik istiyoruz. Zalimin kim olduğuna, zulmün kimden geldiğine bakmadan, dik durabilen, dünyanın neresinde olursa olsun insanlar arasında ayrım yapmadan her renkten ve ırktan tüm mazlumlara destek olabilen bir gençlik istiyoruz” diye konuştu.

PRENSİBİMİZ AHLAK VE MANEVİYAT OLMALI

Bir yaşam biçimi ve ekonomik sistem sunan her türlü ideolojinin bir din olduğunu iddia eden Turhan, “Gençlerimiz; Komünizm, Kapitalizm, Siyonizm, Liberalizm gibi kavramların en azından tanım olarak neye tekabül ettiğini ifade edebilmelidir. Bilimin ve ideolojiler insan aklının ve yetilerinin bir ürünüdür ve insan da müstağni bir varlık değildir. Bizim AGD olarak öncelikli prensibimiz ahlâk ve maneviyattır. Çünkü gencin süsü güzel ahlaktır. Zalime ve zulme karşı mücahede etmenin Peygamber ahlâkının bir gereği olduğu bilinmelidir.” ifadelerini kullandı.

Cihan ÖZKAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.