Ulus’a Devasa Meydan

Ulus’a Devasa Meydan

‘Başkan Gökçek Gençlerle Buluşuyor, Ankara’yı tartışıyor’ programının son gününde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, plan aşamasında olan Ulus Meydanı hakkında önemli açıklamalar yaptı. Devasa bir meydan yapacaklarını söyleyen Başkan Gökçek,

ULUS’TA Ki BİNALAR YIKILACAK

“Ulus ve çevresi dönüşüm planımız var” diyen Başkan Melih Gökçek, “Nihayet Sosyal Sigortalar Kurumu’yla da anlaşma yaptık. Ulus İşhanı yıkılacak, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü binasını da yıkacağız, Anafartalar Çarşısı’nı da yıkacağız, Gümrük Bakanlığı’na ait teneke binayı da yıkacağız, eski Ankara Hali’ni de yıkacağız yeniden yapacağız. 100. Yıl Çarşı’sı da bize ait onu da yıkacağız ve bölgeye inanılmaz devasa bir Ulus Meydanı yapacağız” diye konuştu.

ESNAFI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ

Ulus bölgesindeki esnafı mağdur etmeyeceklerini belirten Melih Gökçek şöyle devam etti: Şuanda AŞTİ’yi ihale ettik. AŞTİ Mamak’a Nata Vega alışveriş merkezinin yanına gidiyor. AŞTİ’yi Ulus’ta bulunan esnafa tahsis edeceğiz. Bölgede 2 bin esnaf bulunduğu söyleniyor Ulus’ta olduğu doğru değil, yani tahminen bölgede 500-600 esnaf var. Bu esnafın bir kısmı terzi veya muhasebeci yani Ulus çarşısı var onun üst katları terzilerle ve muhasebecilerle dolu. Esas satış yapan esnaf sayısı 400 civarı, onları da rahatlıkla taşıyabileceğiz.”

 

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Ankara’da bulunan gençlerle bir araya geldiği ‘Başkan Gökçek Gençlerle Buluşuyor, Ankara’yı tartışıyor’ programının son gününde ‘Kentsel Dönüşüm Projeleri’ ele alındı. Yaklaşık 250 gençle bir araya gelen Başkan Gökçek, “Bölgeye inanılmaz devasa bir Ulus Meydanı yapacağız. Meydanın arka bölgesine Ankara Konakları, kafeler ve restoran yapacağız” dedi. Projenin ne zaman biteceği hakkında kesin bilgi vermeyen Gökçek, “3 seneye yetiştirebilir miyim bilmiyorum ama inşallah yetiştirmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

ULUS VE ÇEVRESİ DÖNÜŞÜM PLANI

“Ulus ve çevresi dönüşüm planımız var” diyen Başkan Melih Gökçek, “Nihayet Sosyal Sigortalar Kurumu’yla da anlaşma yaptık. Ulus İşhanı yıkılacak, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü binasını da yıkacağız, Anafartalar Çarşısı’nı da yıkacağız, Gümrük Bakanlığı’na ait teneke binayı da yıkacağız, eski Ankara Hali’ni de yıkacağız yeniden yapacağız. 100. Yıl Çarşı’sı da bize ait onu da yıkacağız ve bölgeye inanılmaz devasa bir Ulus Meydanı yapacağız. Meydanın arka bölgesine Ankara Konakları ve kafeler yapacağız. Bir projemiz daha var, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızla görüşüyoruz. Osmanlı Bankası’nın bulunduğu bölge var, Gençlik Parkı’nın önü oradan aşağıdan gireceğiz nasip olursa YİBA Çarşı’sının oradan çıkacak bir geçit yapacağız. Ulus Meydanı’nın bulunduğu bölgenin altına otobüs durakları yapacağız ve aynı zamanda meydanın altında otopark bulunacak. 3 seneye yetiştirebilir miyim bilmiyorum inşallah yetiştirmeye çalışacağız” dedi.

HALİ YIKIP YENİDEN YAPACAĞIZ

Ulus bölgesindeki esnafı mağdur etmeyeceklerini belirten Melih Gökçek şöyle devam etti: Şuanda AŞTİ’yi ihale ettik. AŞTİ Mamak’a Nata Vega alışveriş merkezinin yanına gidiyor. AŞTİ’yi Ulus’ta bulunan esnafa tahsis edeceğiz. Bölgede 2 bin esnaf bulunduğu söyleniyor Ulus’ta olduğu doğru değil, yani tahminen bölgede 500-600 esnaf var. Bu esnafın bir kısmı terzi veya muhasebeci yani Ulus çarşısı var onun üst katları terzilerle ve muhasebecilerle dolu. Esas satış yapan esnaf sayısı 400 civarı, onları da rahatlıkla taşıyabileceğiz. AŞTİ, Mamak’a taşınacak bizde vatandaşı buraya taşıyacağız inşallah. Yani AŞTİ’yi taşımandan esnafı oraya götürmeye çalışmayacağız. Halide yıkıp yeniden yapmayı planlıyoruz. Hali yıkıp yaparken halin içindeki esnafa aynı hakkı tanıyacağız. Modern Çarşı’yı da hale ilave edecek bir proje düşünüyoruz. Onu da hale ilave ettiğimiz zaman orasının daha cazip hale geleceğini düşünüyorum. Ankara Halini aynı şekilde koruyup belki 2 katlı şekilde yapabiliriz. Sebze meyve satanlarla gıda malzemesi satanları bir birinden ayırabiliriz.”  

MAHKEME MAHKEME UĞRAŞIYORUZ

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nin yavaş işlediği yönündeki eleştirilere Başkan Gökçek, “Mamak projesi aslında yavaş ilerlemiyor, biz şuana kadar 5 bin 200 konutun ihalesini yaptık. Bide belli takım yerleri boşaltma konusunda mahkeme kararları nedeniyle zorlanıyoruz. Boşalttığımız yerde inşaata başlıyoruz, hadi buyurun hemen başlıyoruz desek her yerde size mutlaka taş koyan muhaliflerle uğraşıyorsunuz. Yani istemediğinden dolayı, faydalı olmayacağına inandığından dolayı değil. Sırf siyasi muhalefet dolayısıyla mahkeme mahkeme uğraşıyoruz. Şuanda yeni bazı bölgeleri boşalttık, o bölgelerde artık kat karşılığı inşaata başladık. Ben bu ilk yaptığımız projeler için değişik bölgelerden fedakârlıklarda bulundum” şeklinde cevap verdi.

 

 

        

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.