Turna SEZONU AÇILDI

Turna SEZONU AÇILDI

Başkent'teki göl ve akarsularda turna balığı avlama sezonu açıldı. Avlanan turna balığı en az 40 cm olması gerekiyor, balık miktarı ise en fazla 5 adet olarak belirlendi. 

Ankara'da turna balığı avlama sezonu geçtiğimiz günlerde açıldı. Başkent'in göl ve akarsularındaki turna balıklarını avlamaya çıkan usta avcılar, su altındaki maharetlerini göstermeye başladı. Avdan boş dönmek istemeyen avcılar, botlar ile açılarak olta yardımıyla turna avlamaya çalışıyor.   Temiz hava ve bol oksijen karşısında avın keyfini çıkaran avcılar, avlandıkları balıkları ise afiyetle yiyor.

BELGE ALMAK ŞART

Turna avıyla ilgili gazetemize bilgi veren Ankara Yenimahalle Genç Avcılar Kulübü Başkanı Şükrü Çulha, grup halinde de turna avına gittiklerini kaydetti. Tüm balık meraklılarını turna avına davet eden Çulha, "Limit 40 cm ve üzeri, balık miktarı ise an fazla 5 adettir. Avlanabilmek için İlçe Tarım Müdürlüklerinden amatör balıkçı belgesi alınması gereklidir" diyerek avcıları uyardı. Çulha Başkent'te turna avının yapıldığı yerler hakkında şunları söyledi: " Haymana'da Dikilitaş, Kahramankazan Kesikköprü, Kurtboğazı, Çanıllı, Köprüköy, Gölbaşı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.