Türkiye’nin ilk oyuncak müzesi nerede?

Türkiye’nin ilk oyuncak müzesi nerede?

Türkiye’nin ilk oyuncak müzesi özelliğini elinde bulunduran Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Oyuncak Müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

Türkiye’nin ilk oyuncak müzesi özelliğini elinde bulunduran Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Oyuncak Müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

İlk Oyuncak Müzesi ne zaman açıldı?

08ffa548-8a46-4d7e-b657-985b99fcbf64.jpgTürkiye’de hızlı değişim süreci içinde kaybolma tehdidi altındaki oyuncakları korumak ve bu amaç bağlamında müze oyuncak aracılığıyla, sanayi tarihi, kültür tarihi, eğitim tarihi ve çocukluk tarihi konularında yapılan araştırmalara destek vermek amacıyla 1990 yılında açılan Türkiye’nin ilk oyuncak müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Oyuncak Müzesi Birçok Başkentli tarafından bilinmiyor. Buna rağmen müzeye öğrenci grupları büyük ilgi gösteriyor.

TÜRKİYE’NİN İLK OYUNCAK MÜZESİ

Türkiye’nin ilk oyuncak müzesi ziyaretçilerini bekliyor. 20 Nisan 1990’da Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Oyuncak Müzesi Türkiye’nin ilk oyuncak müzesi olarak biliniyor.

cdf5c8e5-f0c0-4a2b-a724-cd6678ba041b.jpgMüzenin amacı, Türkiye’de hızlı değişim süreci içinde kaybolma tehdidi altındaki oyuncakları korumak ve bu amaç bağlamında müze oyuncak aracılığıyla, sanayi tarihi, kültür tarihi, eğitim tarihi ve çocukluk tarihi konularında yapılan araştırmalara destek vermek olarak biliniyor.

BAŞKENTLİLER TARAFINDAN BİLİNMİYOR

Oyuncak müzesi geleneksel çocuk oyun ve oyuncaklarının çeşitli örneklerinin de sergilendiği bir müze olmasıyla Türkiye’de çocuk kültürünün araştırılmasına hizmet eden bilimsel bir kuruluş olarak hizmet veriyor.

Birçok Başkentli tarafından bilinmemesine rağmen, müzeye okullardan öğrenci grupları büyük ilgi gösteriyor.

Yerli, yabancı, sanayi ürünü ve el yapımı iki bin dolayında oyuncak bulunan müzede koleksiyon ise geleneksel, fabrikasyon, yabancı, antik, yeni oyuncaklar beş ana bölümde toplanıyor.

f703415c-c795-4214-ba5f-727bcbc4364a.jpgEmrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.