Türkiye, İran, Suriye ve Irak'ın bölünmesi planı

Türkiye, İran, Suriye ve Irak'ın bölünmesi planı

ITKYD Ankara Şube Başkanı Abbas Türkmen, Barzani referandumunun altında Türkiye, İran, Irak ve Suriye’nin bölünmesinin yattığını belirterek, “Bu referandum bu sinsi planın ilk adımıdır" dedi.

Habervaktim'e konuşan ITKYD Ankara Şube Başkanı Abbas Türkmen,  Barzani referandumunun altında Türkiye, İran, Irak ve Suriye’nin bölünmesinin yattığını belirterek, “Bu referandum bu sinsi planın ilk adımıdır" dedi.

Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (ITKYD) Ankara Şube Başkanı Abbas Türkmen yapılan sözde referandumun yapılmasının büyük bir hata olduğunu, bu hatanın sonucunda zararlı çıkacak tarafın Iraklı Kürtler olduğunu belirtti. Türkmen, yapılanın sadece referandum değil büyük bir planın parçası olduğunu ise dile getirdi.

Büyük bir planın parçasıdır

Bir Kerküklü ve Irak Türkmen’i olarak kendilerini sevindiren olayın, Türkiye hükümetinin ve muhalefetinin bu referanduma karşı gösterdiği tepki olduğunu dile getiren Türkmen, “Türkiye’de Kerkük hakkında bir hassasiyet oluşmasından memnunuz.  3 milyon Türkün kaderi Kerkük’te yapılan oyunlara bağlanamaz. Bu yapılan sözde referandum sadece bir referandum değildir. Büyük bir planın parçasıdır.” şeklinde konuştu.

Sinsi bir planın ilk adımıdır

Yapılan referandumun büyük bir oyun olduğunu söyleyen Türkmen, bu planın arkasında Türkiye’nin, İran’ın, Irak’ın, Suriye’nin bölünmesinin yattığını belirterek, “Bu referandum bu sinsi planın ilk adımıdır. Bu 3 komşu ülke gerekli olan tavrı koymadığı sürece bu oyunlar devam edip gidecektir.” dedi.

Devletimiz ve hükümetimiz gerçeği gördü

Bu tür oyunlara izin verilmesinin gelecek günlerde bu tür planların Türkiye’ye de sirayet edeceğinin asıl oyunun bu olduğunun altını çizen Türkmen, “Devletimiz ve hükümetimiz bu gerçeği görüp farkına vardılar. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız bu konuda gereken açıklamaları yaptılar. Irak Türkleri olarak yapılan bu açıklamalar bizleri bir nebze olsun sevindirmiştir. “ şeklinde konuştu.

Yaptırımlar uygulanarak ders verile bilinir

Başbakan Binalı Yıldırım’ın, “Savaşa girmiyoruz, tedbir alıyoruz.” Sözlerine de değinen Türkmen, “Savaşa girmeyi hiç kimse istemez. Biz Türkmenler olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Böyle bir sürece girmesini asla kabul etmeyiz ve istemeyiz. Gerekli önlemler alınabilmesi için illa savaşmak gerekmez. Çok farklı etkili önlemler alınabilir. Ekonomik önlemler alınabileceği gibi ambargolar a uygulanabilir. Böylece gereken ders bunlara verilmiş olur.” dedi.

Ulaştıkları refah Türkiye sayesindedir

Yaptırımların ise sırası geldiği zaman uygulanacağını söyleyen Türkmen, “Referandum yaptıkları bölgenin şah damarı Türkiye’ye bağlıdır. Yedikleri yoğurttan, sütten kullandıkları iğne ipliğe kadar hepsi Türkiye’den gidiyor. Kendi ürettikleri hiçbir şey yok. İçinde bulundukları ortam, ulaştıkları refah hepsi Türkiye’nin sayesindedir. Alt yapı ve imar sistemlerinin hepsini Türk firmalar yapmıştır ve halen de yapmaya devam etmektedir.” dedi.

Referandumu halk da istemiyor

Tüm bunlara rağmen bölge yönetiminin kadir kıymet bilmediğini ifade eden Türkmen, “Biz yıllardır orada Kürtlerle beraber yaşıyoruz. Aramızda hiçbir sorun ve ihtilaf yoktur. Oradaki halk da bunu istemiyor. Siyasetçiler kendi bildiklerini okuyor. “ dedi.

Ellerinde bulundurdukları nimetlerin kıymetini bilmediler

Mesud Barzani’nin görev süresinin dolduğunu altını çizen Türkmen, buna rağmen Barzani’nin parlamentoyu toplamadığını ve işleve sokmadığını belirtti. Türkmen, “Barzani tekrar seçilememe korkusu ile parlamentoyu işlevsiz hale getiriyor. Diğer siyasi gruplar Barzani’yi desteklemiyor. Yapılan bu sözde referandumla çok zararlı çıkacaklar. Kendileri de bunu çok iyi biliyorlar. Ellerinde bulundurdukları nimetlerin kıymetini bilmediler ve bu kıymetleri yavaş yavaş kaybedeceklerdir.” diye konuştu.

Yaptırımlar yavaş yavaş uygulanacak

İran’ın yaptırımlar uyguladığına değinen Türkmen, Türkiye’nin de aynı uygulamaya yavaş yavaş geçeceğini ve bunların Irak Merkezi Hükümeti ile ortak yapılacağının altını çizdi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Irak Merkezi Hükümeti ile birlikte hareket etmelerinin, Türkmenler olarak kendi lehimize olacağını söyleyen Türkmen bundan zararlı çıkacak olanın ise IKBY olacağını söyledi.

Demokratik ortamda yapılmadı

Yapılan sözde referandumda güneyden gelen göçmenlerin asayiş ekiplerince zorla sandık başına götürüldüğünü söyleyen Türkmen, “Bunların hepsi tespit edildi. Videoları ile deliller mevcuttur. Bu referandumun sonucu yapılmadan önce belliydi. Demokratik olmayan bir ortamda yapılan seçim sonucu zaten bellidir. Kendi lehlerine istedikleri gibi çevirmişlerdir.” dedi. 

Sadece İsrail destekliyor

Ülke olarak yapılan referandumu sadece İsrail’in desteklediğini söyleyen Türkmen, “Bağımsızlık ilan etmeye kalksalar hiçbir şekilde geçinemezler. Umuyoruz ki yaptıklarının büyük bir hata olduğunu anlarlar ve geri dönerler. Biz eskisi gibi Türkmen’i, Arap’ı, Kürt’ü hep birlikte kardeşçe barış içinde yaşamalarını istiyoruz. Biz Türkmenler olarak umudumuz bu yöndedir.” diye konuştu.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.