Türk-Arap Bağlarını Güçlendirmeliyiz

Türk-Arap Bağlarını Güçlendirmeliyiz

Ankara’daki Suudi Arabistan Devlet Okulu’nda gerçekleştirilen bilim şenliğine katılan Suudi Arabistan Krallığı Türkiye Büyükelçisi Adel Siraj Saleh Merdad, “Arap ve Türk dünyasının bağlarının daha da güçlenmesini istiyoruz” dedi.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM 

 

Ankara’da Suudi Arabistan Devlet Okulları öğrencileri gerçekleştirdikleri bilim şenliğinde çalışmalarını sergiledi. Şenliğe katılan Suudi Arabistan Krallığı Türkiye Büyükelçisi Adel Siraj Saleh Merdad, Türk ve Arap eğitiminin iş birliği içinde çalışması gerektiğini vurgulayarak “Arap ve Türk dünyasının bağlarının daha da güçlenmesini istiyoruz” açıklamasını yaptı.

TÜRK ÖĞRENCİLER BİLE EĞİTİM ALIYOR

Türkiye’deki Suudi Arabistan Devlet Okulları’nı çok önemsediklerini belirten Büyükelçi Adel Siraj Saleh Merdad, “Okullarımız uluslararası düzeyde örnek teşkil etmiş ve büyükelçiliklere bağlı okullar arasında birinci sıradadır. Son teknolojiyi kullanan bu okulumuzda Türk öğrenciler bile eğitim alıyor ve yapılan bu sergi çok kıymetli. Türk okulları ile işbirliği içerisine girmesi için çalışmalarımız da var. Büyükelçilik olarak yapılan bu çalışmaları her zaman destekleyeceğiz. Bugünkü sergide tıbbi, fizik, kimya bölümlerinde yüzde 100 bilimsel çalışmalar, deneyler gerçekleştirdiler, bu çok gurur verici” diye konuştu.

ÇOCUKLAR GELECEĞİN ANAHTARIDIR

Arap ve Türk dünyasının bağlarının daha da güçlenmesini istiyoruz” diyen Adel Siraj Saleh Merdad, “Türkiye’den isteğimiz bu başarıları yakalamak için bizim önümüzü açmaları. Sayın Davutoğlu’nun da vurguladığı gibi çocuklar geleceğin anahtarıdır. Ankara’da bu okulumuz kültürel bir müessese olarak herkesin gözünde. Türklere Arapçayı öğretmek için 2 yıl önce bir programa başladık amacımız hem sosyal hem kültürel bağları güçlendirmek hem de Türk dostlarımıza Arapçayı öğretmek. 260 öğrenci buradan mezun olmuştur. Ayrıca Arap diplomatlara Türkçe öğretmeye başladık. Keşke imkânım ve zamanın olsa da bende Türkçe öğrenebilsem” ifadelerini kullandı.

ARABİSTAN EĞİTİMİNDE CİDDİ ATILIMLAR OLDU

Programa katılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, “Suudi Arabistan eğitiminindi gerek üniversite gerekse diğer öğrenimlerde ciddi atılımlar oldu. Eğitime büyük önem veren ve büyük bütçeler sarf eden bir devlet. Bir sonraki adım yapılan incelemeler sonucu okulu uluslararası düzeye taşımak olacaktır. Başarılarının devamını diliyorum, inşallah Türk okullarıyla da iş birliği içerisinde dostluğumuzu sürdüreceğiz” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.