Tuna aday mı?

Tuna aday mı?

Ankara kulislerinde, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın 30 Mart'taki yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterileceği konuşuluyor.

6 Kasım 2017'de Melih Gökçek'in yerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilen Mustafa Tuna'nın 30 Mart'ta yapılması beklenen yerel seçimlerde AK Parti'nin Ankara Büyükşehir adayı olacağı iddia edildi. AK Parti Genel Merkezi'ne yakın bazı çevrelerin, büyükşehir başkanlığında 9 ayı geride bırakan ve kısa sürede Gökçek döneminden kalan çoğu uygulamayı sonlandırması dikkat çeken Tuna'nın yerel seçimlerde aday gösterileceğini kanısında olduklarını söyledi.

TUNA İLE DEVAM…

Adana'da 64'üncü hükümetin Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın; Ankara'da mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın; Şanlıurfa'da mevcut başkan Nihat Çiftçi ile Gaziantep'te yine mevcut başkan ve eski bakanlardan Fatma Şahin'in 30 Mart'ta aday gösterileceği iddia edildi.  

BAZI ADAYLAR BELLİ OLDU

AK Parti kulislerinde, 30 Mart yerel seçimlerinde yarışacak olan büyükşehir belediye başkan adaylarının çoğunun belli olduğu konuşuluyor. Gazetemizin edindiği bilgilere göre, AK Parti'nin 2019'da yapılması beklenen yerel seçimlerde, bazı büyükşehir belediye başkanları ile yola devam edeceği ama pek çok büyükşehirde sürpriz değişikliklere gideceği öğrenildi. Kulislerde AK Parti'nin Ankara, Şanlıurfa ve Gaziantep'te mevcut büyükşehir belediye başkanlarını yeniden aday göstereceği, başta İstanbul olmak üzere pek çok büyükşehirde de yeni isimler üzerinde durulduğu ancak sürpriz adaylarında gündeme gelebileceği konuşuluyor.

ANKARALILAR TUNA’YI SEVDİ 

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 9 aydır yürüten Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın yaptığı pek çok çalışma her kesimin takdirini kazanmış durumda. Kısa sürede Başkent’in kronik sorunlarına el atarak sıkıntıları ortadan kaldırmaya başlaması ile birlikte Mustafa Tuna halk tarafından iyice benimsenmeye başladı. Çoğu vatandaş yeni dönemde de Mustafa Tuna’nın görevine devam etmesini gerektiğini düşünüyor.    

UĞUR DUYAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.