TIKLIM TIKLIM

TIKLIM TIKLIM

Ekmek teknelerine yeniden kavuşan Osmanlı Halk Pazarı'nın esnafı, siftah yapmaya başlayınca yüzleri yeniden gülmeyen başladı. Vatandaşlar da Osmanlı esnafına katkı amaçlı pazarı tıklım tıklım dolduruyor.

HER İŞTE BİR HAYIR VARDIR
Hacı Kasım Ersoy adındaki pazar esnafı, yanıp kül olan dükkanlarının kendilerine çok hızlı bir sürede yeniden yapılıp teslim edilmesinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti. Dükkanlarını Ramazan ayı öncesi açmanın mutluluğunu da yaşayan Ersoy, "Ekmek teknelerimizin Ramazan öncesi açılmış olması bizlerin yüzünü güldürdü. Mübarek günler bize hayır getirecektir. Her işte bir hayır olduğuna inanıyoruz" dedi.
ÇOK ŞÜKÜR AYAKTAYIZ
Taner Yıldız adındaki başka bir esnaf ise "Ekmeğimizin başına geçtik. Ramazan'ın bereketiyle de işlerimizin daha iyi geçeceğini düşünüyoruz" diye konuştu. Pazara alışveriş yapmak için gelen Baki Çetinkaya da "Vatandaşa iyi bir hizmet oldu. Esnaf arkadaşların da yüzü güldü. Ramazan öncesi açılması da hem bizler için hem de esnaf için iyi oldu. Bayram alışverişi yapmak için gelenler esnafa bu süreçte büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu. 

Fotoaltı: Keçiörenli vatandaşlar, esnafın yaralarını sarmak için pazara akın ediyor.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Geçtiğimiz perşembe günü Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı görkemli açılışla ekmek teknelerine kavuşan Osmanlı Halk Pazarı esnafının yüzü gülüyor. Ramazan ayı gelmeden siftah yapmaya başlayan 253 esnaf, iş yapamadıkları 6 aylık zaman dilimini kapatabilmek için yenilenen dükkanlarında müşterilerini bekliyor.  Keçiören halkı ise Osmanlı Halk Pazarı esnafına maddi ve manevi destek sağlamak amacıyla adeta pazara akın ediyor. Muhabirlerimiz, modern bir şekilde yapılan Osmanlı Halk Pazarı'nı gezdi hem esnafla hem de müşterilerle konuştu. 20 Aralık'ta yaşanan üzücü olayın yaralarını atlatmaya çalışan esnaflar, "Allah'ımıza çok şükür" derken müşteriler ise yeniden inşa edilen pazarın "çok güzel" olduğunu belirtiyor.
HER İŞTE BİR HAYIR VARDIR
Hacı Kasım Ersoy adındaki pazar esnafı, yanıp kül olan dükkanlarının kendilerine çok kısa bir sürede teslim edildiğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ediyor. Osmanlı Halk Pazarı'nın eski haliyle yeni halini kıyaslayan esnaf Ersoy, "Öncesinde ne klima, ne de havalandırma sistemimiz vardı. Aydınlatma sistemimiz iyi değildi. Güvenliğimi yoktu şuan güvenliğimiz var. Dükkanlar arasındaki mesafelerde, düzenlerde, kurulumunda yamukluklar vardı onlar da düzeldi. Alışveriş yapan vatandaş da artık daha rahat dolaşabilecek. Tüm dükkan tavanlarının daha yüksek olması nedeniyle hem daha ferah hem de daha güzel bir alanda çalışıyoruz. Adımızın pazar yeri olmasına rağmen Alışveriş merkezi statüsündeyiz" dedi. Dükkanlarını Ramazan ayı öncesi açmanın mutluluğunu da yaşayan Ersoy, "Ekmek teknelerimizin Ramazan öncesi açılmış olması bizlerin yüzünü güldürdü. Mübarek günler bize hayır getirecektir. Her işte bir hayır olduğuna inanıyoruz" diye konuştu
ÇOK ŞÜKÜR AYAKTAYIZ
Taner Yıldız adındaki başka bir esnaf ise "Şükürler olsun. Buranın yapımında katkısı, buraya emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. 6 ay boyunca hiçbir iş yapamadıklarını anlatan esnaf Yıldız,  "Bu zaman diliminde sağolsunlar yardımcı oldular. Geçimimizi oradan sağladık. Çekimiz, senedimiz hep dışarıdaydı, ödemelerimiz vardı. Buna rağmen şükürler olsun. Allah'a şükür ayaktayız. Ekmeğimizin başına geçtik. Ramazan'ın bereketiyle de işlerimizin daha iyi geçeceğini düşünüyoruz. Eskiye oranla dükkanlarımız her açıdan çok güzel oldu" dedi.
İYİ BİR HİZMET OLDU
Pazara alışveriş yapmak için gelen Baki Çetinkaya da "Yanmadan önce de sık sık geliyordum. Yeni hali çok güzel olmuş. Eskisiyle yenisi arasında çok fark var. Eskiden ahşaptı yangına hazır haldeydi. Şimdi yangına daha dayanıklı. Şimdi mescidi var, tuvaleti var. Vatandaşa iyi bir hizmet oldu. Esnaf arkadaşların da yüzü güldü. Ramazan öncesi açılması da hem bizler için hem de esnaf için iyi oldu. Bayram alışverişi yapmak için gelenler esnafa bu süreçte büyük katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.