TDV ve Diyanet işbirliği ile öğrencilere hediye Kuran-ı Kerim dağıtılıyor

TDV ve Diyanet işbirliği ile öğrencilere hediye Kuran-ı Kerim dağıtılıyor

“Kur’an-ı Kerim” ve “Peygamberimizin Hayatı” seçmeli derslerini tercih eden öğrencilere hediye Kur’an-ı Kerim dağıtılmaya başlandı. TDV Genel Müdürü İzani Turan, “2 milyona yakın Kur’an dağıtımında bulunduk” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen “Dersimi Seçiyorum Kur’an’ımı Alıyorum” projesi kapsamında, 2023-2024 yeni eğitim-öğretim yılında 5’inci ve 9’uncu sınıflarda “Kur’an-ı Kerim” ve “Peygamberimizin Hayatı” seçmeli derslerinden birini tercih eden öğrencilere hediye Kur’an-ı Kerim dağıtılmaya başlandı.

Ankara’da bulunan Güneşevler Şehit Hasan Cevher Ortaokulunda Kur’an-ı Kerim dersini seçen öğrencilere Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan ve sanatçı Necip Karakaya’nın katılımıyla Kur’an’ı Kerim dağıtımı yapıldı.

ar3.jpg

Öğrencilerin bu dersleri tercih etmelerini teşvik etmek açısından da önemli bir rol oynayan projede hediye edilen Kur'an-ı Kerim’in, öğrencilerin derslere ilgisini artırması hedefleniyor. Güneşevler Şehit Hasan Cevher Ortaokulunda Kur’an-ı Kerim dağıtımında konuşan Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, “2 milyona yakın Kur’an dağıtımında bulunduk” dedi.

“BİZİM İÇİN EN BÜYÜK ONUR KAYNAĞI”

Türkiye ve Ankara genelinde en fazla Güneşevler Şehit Hasan Cevher Ortaokulunda Kur’an-ı Kerim dersini seçmeli olarak alan öğrenci olduğunu vurgulayan Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yıldırım, “Çocuklarımızın kuranı kerim sevmesi benimsemesi onunla yaşamasını amaçladık. Türk Diyanet Vakfı ile bu çalışmayı yaptık. Türkiye ve Ankara genelinde en fazla bizim okuldan öğrenciler Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı seçmeli derslerini seçti. 5’inci sınıflara yönelik bu çalışmada 220’ye yakın öğrencimiz seçmeli olarak bu dersler alacak. Bugün itibariyle de çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim dağıtacağız. Kur’an-ı Kerim’le yaşamaları ve sevmeleri bizim için en büyük onur kaynağı. Ağaç yaşken eğilir diyorum ben hep. İnşallah bu hayırlara vesile olur, bizim temennimiz bu” şeklinde konuştu.

ara2-001.jpg

“3 BİNE YAKIN MÜRACAAT OLDU”

Kur’an-ı Kerim dağıtma noktasında ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını dile getiren Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, “Bu kampanya kapsamında biz Türkiye’de ve dünyada 2 milyona yakın Kur’an dağıtımında bulunduk. Çünkü hayat kitabımızı genç nesillere ulaşması gibi bir hedefi barındırıyor. O kadar isabetli bir iş oldu ki gerçekten tahtalara yazılıp okunan Kur’an-ı ve Kur’an’a dokunan ilk insanlarla karşılaştık. Bu Türkiye’de değil, dünyanın çeşitli yerlerinde. Buradaki muradımızda şu, yapmış olduğumuz bir toplantı da seçmeli ders olarak Kur’an-ı Kerim’inde olacağı gündeme geldi. Bizde Kur’an-ı Kerim dersini seçmeli alan öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’i bizden hediye olsun diye düşündük ve bunun doğrultusunda kampanyayı başlatmış olduk. Bize, 78 ilde, 196 ilçede bugüne yakın 3 bine yakın müracaat oldu. Belki seçenler çok daha fazladır fakat bize ulaşan bu kadar. Biz bu öğrencilerimize bunu dağıtacağız. Bizim sesimiz soluğumuz oluğunuz için çok teşekkür ediyorum. Çok hayırlı bir hizmete hep beraber şahitlik etmek istiyoruz. Umuyorum ki inşallah Kur’an-ı Kerim dersini seçenlerin sayısı daha da fazla olur. Bizde Kur’an-ı Kerim dağıtma noktasında elimizden gelen bütün gücümüzü sarf ederiz” ifadelerine yer verdi.

ara-002.jpg

İYİLİK YERYÜZÜNDE HAKİM OLSUN

Projenin parçası olmaktan oldukça mutlu olduğunu belirten Sanatçı Necip Karakaya, “Diyanet Vakfı’nın gerçekleştirmiş olduğu projelerde bütün ümmeti Muhammed gibi bende değerlerimle birlikte yer alma gayretinde olan bir kişiyim. İçinde bulunmuş olduğumuz ortaokul, Güneşevler Şehit Hasan Cevher Ortaokulu’nda Diyanet Vakfı tarafından şu süreç içerisinde ders seçme noktasında bulunan kardeşlerimize, evlatlarımıza “Dersimi Seçiyorum Kur’an’ımı Alıyorum” projesi kapsamında her birine kâinat kitabı olan Kur’an-ı Kerim’i hediye etme faaliyetinde. Bende sizlerle birlikte bulunmaktan hakikaten çok keyif aldığımı ifade edeyim. Yeryüzünde kimin bir ihtiyacı varsa o ihtiyaçlar ortadan kaldırılana dek ve iyilik yeryüzünde hakim olana dek çok büyük bir gayret ve büyük bir organizasyon ortaya konulmakta. Bizde sizlerle beraber bu projenin bir parçası olduk. Hakikaten hediyemiz Kur’an olsun. Bu mutluluğu Kur’an-ı Kerim’le paylaşalım. Çocuklarımızın isteklerine, onların ortaya koyduğu kararlılığı hediye olan Kur’an-ı Kerim vererek bizde ortaya koyalım gayretiyle buradayız” sözlerini kullandı.

Rüveyda Aslıipek/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.