Mamak'ta altyapı çalışması sonrası asfalt bozuldu

Mamak'ta altyapı çalışması sonrası asfalt bozuldu

Mamak Hürel Mahallesi Muhtarı Tahsin Çelik, Arif Yaldız Caddesi'nde üç yıl önce yapılan altyapı çalışmasının ardından asfaltın düzgün dökülmediğini belirterek, “Çukurlar fazla derin kazıldı. Çok sayıda sürücü kazaya karıştı” dedi.

Ulus’a konuşan Hürel Mahallesi Muhtarı Tahsin Çelik, Arif Yaldız Caddesi'nde üç yıl önce yapılan altyapı çalışmasının ardından asfaltın düzgün dökülmediğini ve yolun bozulduğunu belirterek, “Bu yol üç yıldır bu halde. Çukurlar o kadar derin ki araçların altları değiyor, kazalara sebebiyet veriyor” dedi. Özellikle pazar günleri ve yağışlı havalarda tehlikenin arttığını ifade eden Çelik, “Vatandaşlar çukurun derinliğini göremeyip yavaşlayamıyor, bu da kazalara neden oluyor” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

dfghj.jpg

"ÜÇ YILDIR BU HALDE"

Hürel Mahallesi Muhtarı Tahsin Çelik, Arif Yaldız Caddesi'nde yaklaşık üç yıl önce temiz su borusu çalışması yapıldığını ancak asfaltın düzgün dökülmemesi nedeniyle yolda ciddi bozulmalar meydana geldiğini belirtti. Çelik, “Bu yol üç yıldır bu halde. Çalışma sonrası asfalt oturmadan döküldüğü için dalgalanmalar ve çukurlar oluştu. Bazı çukurlar o kadar derin ki araçların altları değiyor, bu da kazalara sebebiyet veriyor. Mahalle sakinleri uzun süredir bu sorunun çözülmesini bekliyor ancak herhangi bir çalışma yapılmadı. Yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerekiyor” dedi.

dgfhgjh.jpg

YAĞIŞLI HAVALARDA TEHLİKE SAÇIYOR

Muhtar Çelik, cadde üzerinde yer alan Gülveren Pazarı’nın özellikle pazar günleri yoğun bir insan ve araç trafiğine sahne olduğunu belirterek, “Bu yol zaten yoğun kullanılan bir cadde. Ancak pazarın olduğu günlerde trafik daha da artıyor ve risk büyüyor. Yağışlı havalarda çukurlar ve yol üzerindeki dalgalanmalar suyla doluyor, vatandaşlar çukurun derinliğini göremeyip yavaşlayamıyor. Bu da ani frenlere ve kazalara sebep oluyor. Hem sürücüler hem de yayalar için tehlike büyük. Buradaki sorun göz ardı edilmemeli ve gerekli düzenlemeler yapılmalı” ifadelerini kullandı.

hjghfg.jpg

VATANDAŞLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

Mahalle sakinlerinin yolun düzeltilmesi konusunda yetkililerden çözüm beklediğini dile getiren Muhtar Çelik, bu sorunun sadece mahalle sakinlerini değil, her gün işe gidip gelen vatandaşları da etkilediğini vurguladı. Çelik, “Burası sadece mahalle halkının değil, işe giden ve dönen vatandaşların da yoğun olarak kullandığı bir güzergâh. Yolun mevcut hali sürücüler için büyük bir risk teşkil ediyor. Hem araçların hem de yayaların güvenliği için burada bir an önce düzenleme yapılması gerekiyor. Yetkililerin bu konuda bir adım atmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.