TDV 130 Ülkede Kurban Kesecek

TDV 130 Ülkede Kurban Kesecek

Türkiye Diyanet Vakfı, yurtdışında 130 ülke ve bu ülkelerin 530 bölgesinde, yurtiçinde ise 235 noktada kurban kesim ve dağıtımını gerçekleştirilecek

 UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Türkiye Diyanet Vakfı, Yurt içinde 235 noktada, yurt dışında ise 130 ülkenin 530 bölgesinde vekâletle kurban kesimi yapılacağını duyurdu. Bu yıl vekâletle kurban kesim ücretinin yurt içinde 690, yurt dışında ise 500 lira olarak belirlendiğini belirten TDV yetkilileri 11 Eylül Pazar günü mesai bitimine kadar vekâlet verilebileceğini bildirdi.

130 ÜLKENİN 530 BÖLGESİN KESİM

‘Kurbanlarımız kardeşlik için’ temasıyla düzenlenen 2016 Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde 235 il ve ilçe merkezinde, yurtdışında ise 130 ülkenin 530 bölgesinde TDV görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesim ve dağıtım yapacak. Yurtiçindeki merkezlerden 120’sinde ayrıca sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi yapılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek olan Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında gelmesi beklenen kurban vekâletlerine göre 225 bin hisse kurbanın kesilerek dağıtımının yapılması hedefleniyor. Hayırseverlerimizin vekâlet verdikleri kurbanlarının, dini usullere uygun şekilde kesimi yapılarak ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Vekaletle Kurban Kesim Programında, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıf personeli ile TDV gönüllüleri yer alıyor.

YAKLAŞIK 250 BİN HİSSE KURBAN KESİMİ

TDV 2016 yılı Vekaletle Kurban Programı kapsamında gelmesi beklenen kurban vekaletlerine göre 225 bin hisse kurbanın kesim ve dağıtımını yapmayı planlıyor. Şu anda, yurt içi ve yurt dışında yaklaşık 250 bin hisse kurbanın kesim ve dağıtımı için gerekli planlama ve hazırlıklar yapılmış durumda. Yurtdışında 130 ülke ve bu ülkelerin 530 bölgesinde Türkiye’den görevlendirilecek personel ve gönüllüler birlikte kurban kesim ve dağıtımı yapacak. Yurtiçinde ise 235 il ve ilçemizde kurban kesim ve dağıtımını gerçekleştirilecek. Yurtiçindeki kesim merkezlerinden 120’sinde ayrıca sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi de yapılacak. Ülkemizdeki Suriyeli mültecilerin yanı sıra yurt dışında da örneğin Çad’da Orta Afrikalı, Nijer’de Nijeryalı, Bangladeş, Malezya ve Pakistan’da ise Arakanlı mültecilere yönelik kurban kesim ve dağıtımları yapılacak.

TİKA VE ÜLKELERDEKİ KURULUŞLARLA İŞBİRLİĞİ

Vekaletle Kurban Kesim Programı, Türkiye'de müftülükler, yurtdışında ise büyükelçilikler, müşavirlikler, ataşelikler, koordinatörlükler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve ilgili ülkelerdeki dini idareler ve partner kuruluşlar ile işbirliği içerisinde yapılıyor. Kesilen kurbanlar yurtiçinde, ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurtdışında kesilen kurbanlar ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika'dan Orta Asya'ya, Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Uzak Doğudan Latin Amerika'ya kadar uzanan gönül coğrafyamızdaki mazlumlara dağıtılacak.

YURT İÇİ 690 YURT DIŞI 500 TL

TDV, bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 690 TL, yurt dışında da 500 TL olarak belirledi. Vatandaşlar, www.diyanetvakfi.org.tr ve kurban.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerine, cami görevlilerine, PTT şubeleri ile Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, Akbank, Garanti Bankası, Albaraka, Türkiye Finans ve Kuveyt Türk bankaları aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilirler. Ayrıca 0312 416 90 00 çağrı merkezini arayarak kurban bağışında bulunabilir. Yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlar da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ataşelikler ile bu ülkelerdeki dernek ve din görevlileri vasıtasıyla kurban bağışlarını yapabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.