Tartışmalı ölümlerin ardından Konak’tan milyonlarca liralık konser

Tartışmalı ölümlerin ardından Konak’tan milyonlarca liralık konser

İzmir Konak'ta yaşanan trajik elektrik çarpması olayının yankıları sürerken, belediyenin 29 Ekim kutlamaları kapsamında düzenlenecek Şevval Sam konseri için yapacağı yüksek bütçeli ödeme tepkilere neden oldu.

İki vatandaşın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği olayın ardından güvenlik önlemlerinin sorgulandığı ilçede, olayın ihmal değil cinayet olduğu şeklinde yorumlanmıştı. Bir elektrik akımına çözüm bulamadığı iddia edilen belediyenin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için düzenleyeceği konsere 5 milyon 200 bin TL ödeyeceği öğrenildi.

izmir-konak-2.jpg

VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Yaşanan can kayıplarının ardından altyapı ve güvenlik sorunlarının giderilmesi beklenirken, belediyenin yüksek bütçeli konser organizasyonu vatandaşların tepkisini çekti. Sosyal medyada konuyu gündemine taşıyan vatandaşlar, önceliklerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

İlçede devam eden soruşturma kapsamında elektrik altyapısındaki ihmal zincirinin detayları araştırılırken, belediyenin etkinlik harcamaları da mercek altına alındı. Konuyla ilgili belediyeden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

zmir-konak-3.jpg

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz temmuz ayında İzmir'in Konak ilçesinde, bir anda etkisini gösteren kuvvetli yağış sonrası yoldan karşıya geçmek isterken kaçak elektrik akımına kapılan 23 yaşındaki Özge Ceren Deniz ve 44 yaşındaki İnanç Öktemay hayatını kaybetmişti. Akımın kanalizasyondaki elektrik kaçağından olduğu düşüncesiyle inceleme başlatılmış ve olayda belediye çalışanlarının ihmali olduğu konuşulmuştu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.