Tarihe çöplük muamelesi

Tarihe çöplük muamelesi

Binlerce yıllık Ankara Kalesi’nin surlarına atılan çöpler, ziyaretçilerin tepkisini topluyor.

Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan Başkent’in simgesi Ankara Kalesi’ne duyarsız ziyaretçiler tarafından atılan çöpler tepki çekiyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Başkent turizminin merkezi Ankara Kalesi duyarsız vatandaşların hedefi oldu. Sık sık kale duvarlarına yazı yazan vandallarla gündeme gelen turistik mekân bu kez de ziyaretçilerin duyarsızlığından nasibini aldı.

MANZARA İÇLER ACISI

Başkent turizminin 2 bin yıllık tarihi bölgesi olan Ankara Kalesi’nde etrafa çöp atan vatandaşlar tepki topluyor. Ziyaretçilerin yiyip içtikleri gıda kaplarını etrafa atması objektiflerimize yansırken, kalenin çevresinde bulunan evlerin çatılarında çöp yığını haline gelmesi içler acısı manzarayı gözler önüne serdi.

YERLİ TURİSTLER YABANCI TURİSTLERE ÖRNEK OLSUN

Sık sık çöp sorunu ve duvarlarına yazı yazan vandallarla gündeme gelen tarihi kaleye sahip çıkılması gerektiğini söyleyen duyarlı ziyaretçiler ise güvenliğin artırılmasını istiyor. Çevreye zarar veren şahısların uyarılarak, gerekirse idari para cezasına çarptırılarak çevre kirliliği ve tarihe saygısızlığın önüne geçilmesini isteyen vatandaşlar, yerli turistlerin yabancı turistlere örnek olmasını istiyor.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.