STK’lı Gençlerden "evet" yürüyüşü

STK’lı Gençlerden "evet" yürüyüşü

Ankara Genç Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve platform üyesi 61 STK 'Türkiye için Evet' yürüyüşü düzenledi. Kızılay'da birleşen STK başkanları "Gençlik için, gelecek için 'evet' diyoruz" şeklinde çağrıda bulundu. 

Ankara Genç Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve platform üyesi 61 sivil toplum kuruluşu (STK) 'Türkiye için Evet' yürüyüşü düzenledi. Abdi Ipekçi Parkı'ndan Kızılay AVM önüne kadar yürüyen gençler burada coşkulu görüntüler oluşturdu. Kızılay'da mehter takımının karşıladığı genç STK üyeleri marşlar eşliğinde bayraklarını salladı. Gençler 16 Nisan referandumunda 'evet' diyeceklerini hep bir ağızdan söylediler.

Türkiye Gençlik Vakfı yayınladığı bildiride "Yeni nesil gencin enerjisi, hızı ve dinamizmiyle iyilik odaklı işler yapan, deneyimlerini paylaşan ve yaşatan bir vakıfçılık anlayışına sahip olarak mevcut aksak sistem yerine, halkın ve özellikle gençlerin özne olduğu, hem seçtiği, hem seçildiği, hem de yargılayabildiği bir Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçiş sürecine destek oluyoruz. Bu geçiş sürecinde aktif rol oynayarak; bölgemiz, ülkemiz ve nesillerimizin geleceğine katkı sağlayacağımıza inandığımız için bütün kentlerimizde ülkemizin gençliği olarak, ‘Tünlüye için evet için yürüyoruz" dedi.
 
 İSLAMIN MAYASIYLA YOĞURULDUK

Genç Birlik Ankara Başkanı Ebubekir Türkmen "Bugün burada toplanan gençler 16 Nisan'a kadar çalışarak inşallah 'evet'i çıkaracaklar. Yarınlar için, kendimiz için, çocuklarımız için ve çok daha güzel bir ülke için evet diyoruz. 15 Temmuz öncesi gençleri okumamakla, çalışmamakla eleştirenler 15 Temmuz günü gördüler ki bu gençlerin mayası Süleyman Şah ile atıldı. Bu gençlerin mayasında islam var, bu gençlerin mayasında Hacı Bayram Veli var. Bu Mayanın tuttuğunu hepimiz çok iyi gördük. Şimdi bu gençlik için, geleceğimiz için, daha güçlü bir Türkiye için evet diyoruz" şeklinde konuştu. 

 OYUNLARI BOZMAK İÇİN EVET 

 Kızılay AVM önünde toplanan gençlere seslenen Türkiye Gençlik Vakfı Ankara İl Başkanı Abdülkerim Kocatepe, "Milletimizin kaderini tayin edeceği tarihi değişme sayılı günler kaldı. 16 Nisan'da Allah nasip ederse sistemin değişeceği daha güçlü bir Türkiye göreceğiz. Burada toplanan 61 STK'ya teşekkür ediyorum. Içerde ve dışarda oynanan oyunları bozmak adına hepinizi 16 Nisan'a kadar bilfiil çalışmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. 

 Genç MemurSen Ankara Başkanı Bekir Engül "Biz gençler 15 Temmuz'da meydanlarda almış olduğumuz inisiyatifin tekrarını inşallah 16 Nisan'da sandıkta da herkese göstereceğiz. Aydınlık bir Türkiye için, geleceğimiz için, yarınlarımız için gençler olarak hep birlikte Evet diyoruz" şeklinde seslendi.

HAKAN ŞAHİN - HABERVAKTIM  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.