Sonbaharda Cilt Bakımı Nasıl Olmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

Sonbaharda Cilt Bakımı Nasıl Olmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

Her mevsim kendine özgü özellikleriyle geliyor. Bizler de mevsimsel geçişlerde hem fiziksel hem ruhsal değişiklikler yaşayabiliyoruz.

Sonbaharın serin günlerine ayak uydurmaya çalışan kişilerin cildi bazı problemlerle karşı karşıya kalıyor. Yaz boyunca güneş ışınlarına maruz kalan kişiler güneş lekeleri ile karşılaşıyor. Bunun yanında cilt kuruluğu , çatlamalar gibi problemlerle karşılaşanlar olabiliyor. Peki sonbaharda cilt bakımı nasıl yapılmalı? Nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar…

Mevsim geçişlerinde yaşanan hava değişiminde cildin savunma mekanizması yavaşlar. Bu durum ise cildin elastikiyetini sağlayan kolajen yapının deforme olmasına, hücre yenilenmesinde azalmaya ve protein kaybına neden olabiliyor. Deride birtakım fiziksel değişimler yaşanabiliyor. Cilt problemlerinin önüne geçebilmek için cilt güçlendirilmelidir. Hassas cilde sahip kişiler daha fazla dikkat etmeliler.

Sağlıklı bir deri için cilt temizliği büyük önem taşıyor.

Dikkat edilmesi gerekenler ;

Bu durumda profesyonel bir cilt temizliği şarttır. Düzenli olarak yapılacak cilt temizliği ve bakımı, derinin nem dengesinin korunmasına yardımcı olacaktır.

Haftada 2 kez peeling yapılabilir. Fakat aşırı hassas cilde sahip olan kişilere bu gibi uygulamalar önerilmez.

Cildin nem dengesi için her gün 2 litre su içilmeli. Su, cildin nem dengesini ve esnekliğini sağlayan en önemli faktördür. Bu nedenle vücudun gereksinim duyduğu günlük sıvı ihtiyacı muhakkak karşılanmalıdır.

Mevsim geçişleri sırasında sıcak-soğuk değişikliği nedeniyle ciltte çatlaklar meydana gelebilir. Bu problemlerden korunabilmek için duş sırasında aşırı sıcak su kullanmamaya, sonrasında ise cildi muhakkak nemlendirmeye özen gösterilmelidir. Banyo süresi 5-10 dakikayı geçmemelidir.

Kozmetik ürünler mevsimsel şartlara göre seçilmeli. Yaz mevsiminde kullanılan kremler ve cilt temizleyicilerinin kış mevsiminde kullanılan ürünlerle kesinlikle aynı olmaması gerektiği akıllardan çıkarılmamalıdır. Bu nedenle kozmetik ürün alışverişlerinde cilt yapısı ve mevsim şartları göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca bu ürünlerin dermatolojik testlere tabi tutulmuş olmasına da dikkat edilmelidir.

Sağlıklı beslenmeye özen gösterilmelidir. Cildin ihtiyacı olan vitamin ve mineral alımına dikkat edilmelidir. Mevsiminde yetişen sebze ve meyve tüketimi son derece önemli.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.