Altındağı teslim etmeyiz
Altındağ Belediyesinde bugün meydana gelen olaylarla ilgili Başkan Veysel Tiryaki bir açıklamaya yayınladı.
Başkan Veysel Tiryaki, bugünkü olaylara katılanların Hizmet İş sendika üyesi olmadığını belirterek; ‘Altındağ’ın seçilmiş belediye başkanı olarak Altındağlıların alın terini onlara teslim etmeyeceğimiz. Altındağ’ın hakkını sonuna kadar savunacağız.’ dedi.
Kamuoyunun Dikkatine
Bugün 11.04.2025 tarihinde Altındağ Belediye Binamız önünde yaşanan hadiseye ilişkin kamuoyu açıklamam aşağıdaki gibidir.
Belediyemiz bünyesinde çalışan Hizmet-İş Sendika üyesi tek bir işçimiz yoktur.
Belediyede çalışan yaklaşık 1400 işçimizin tamamı bu süreçte belediye yönetiminin yanında yer almıştır.
Göreve başladığım 1 Nisan 2024 tarihi itibari ile belediye personellerimize tek kuruş borcumuz yoktur. Yaklaşık 31 bin TL ile 43 bin TL arasında maaş alan belediye işçilerimizin maaşı benim dönemimde bir gün gecikmemiştir. Bugün belediyemizde çalışan hiçbir personelimizin belediyeden alacağı bulunmamaktadır.
Buna rağmen belediye binamızın önünde Hizmet-İş Sendika temsilcileri tarafından yaklaşık 15 gündür yasal olmayan ve usulsüz şekilde, başka yerlerden taşıyarak getirdikleri provokatörlerle izinsiz eylem yapılmaktadır. Yaptıkları eyleme belediyemizde çalışan tek bir personel katılmamış, sendikanın yanında olmamıştır.
Günlerdir ıslık ve düdük çalarak, kötü sözler sarf ederek hem mahalle sakinlerinin, hem belediyemize gelen vatandaşlarımızın, hem de belediye
çalışanlarımızın huzuru bozulmuştur. Sözde sendika temsilcilerine bu süre zarfında hiçbir tepkimiz olmamış, nezaket kuralları içerisinde bugüne kadar kendilerine müsamaha gösterilmiştir.
Bugün ise öğlen saatlerinde belediyemize gelen resmi bir heyeti uğurlarken kapı önünde tarafıma yönelik hakaret, tehditvari ve argo çıkışlarla, izinsiz olan gösterilerini maalesef taşkınlık seviyesine taşımışlardır.
İlk esnada yanımda hiç kimse olmadan tek başıma sendika temsilcilerini sakinliğe davet etmek üzere bulundukları alana doğru yönelmemle, şahsıma yapılan hakaret ve argo çıkışlar nedeniyle bir arbede yaşanmıştır. Olayı gören belediye personellerimizin de hızla olay yerine gelmesi ile maaselef tansiyon yükselmiştir. Bugünkü olay bundan ibarettir.
Bu süreçte işçilerin yanında olmadıkları gibi, sadece kendi çıkarları için hareket eden sendika temsilcilerinden şu sorularıma yanıt bekliyorum.
Bizden önceki beş yıl boyunca Altındağ Belediyesi işçilerimizin sigorta prim ve vergileri ödenmezken neredeydiler?
Bu yıl ekonomik koşulları da göz önüne alarak işçinin maaşından kesilerek sendikaya ödenen ve bir yevmiye tutarında olan sendika aidatını yarıya düşürmeleri ile ilgili yaptığımız talebe neden şiddetle karşı çıktılar?
1 Nisan 2024 tarihinde büyük bir borç yükü ile devraldığımız belediyeyi, sırf sendikal başarı elde etmek uğruna iş yapamaz duruma neden getirmek istemektedirler?
Hizmet İş Sendikasının Altındağ temsilcileri eğer işçi kardeşlerimizi gerçekten düşünüyor olsaydı, Kasım ve Aralık aylarında gerçekleştirdiğimiz tüm görüşmelerdeki uzlaşmacı tavırlarımızı geri çevirmezlerdi.
Altındağ’ın seçilmiş belediye başkanı olarak Altındağlıların alın terini onlara teslim etmeyeceğimizi. Altındağ’ın hakkını sonuna kadar savunacağımızı, bu konudaki haklı mücadelemizi sürdüreceğimizi iletmek isterim.
Bu süreçte dün olduğu gibi bugün de yanımızda dimdik duran belediyemizin tüm personellerine, tüm işçi kardeşlerime şükranlarımı sunarım.
Veysel TİRYAKİ
Altındağ Belediye Başkanı
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.