Son lokma için salatalık ve elma tavsiyesi

Son lokma için salatalık ve elma tavsiyesi

Mamak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Cüneyt Şentürk, Diş temizliği ile ilgili, “Yemekte son lokmalarınızı salatalık ya da elmayla yaparsanız dişlerinizi büyük ölçüde temizlersiniz” dedi.

Ortodonti tedavisi nedir? Diş teli taktırmak için en uygun yer...

Mamak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Cüneyt Şentürk, “Diş teli taktırmak isteyenler, bazı hastanelerde üç yıla kadar bekleyebiliyor. Hastanemize gelirlerse, sıra beklemeden bu hizmeti alabilirler” dedi.  

Gazetemize konuşan Şentürk, “Yemekte son lokmalarınızı salatalık ya da elmayla yaparsanız dişlerinizi büyük ölçüde temizlersiniz” tavsiyesinde bulundu.

Diş Hekimleri Günü Başkent’te Mamak Ağız ve Diş sağlığı Merkezinin düzenlediği etkinlikle kutlandı.

Etkinlikte gazetemize konuşan Başhekim Cüneyt Şentürk diş sağlığı konusunda önemli bilgiler verdi.

Özellikle ortodonti (diş teli) tedavisinde zamanın önemli olduğuna dikkat çeken Şentürk, “Hastanemizde sıra beklemeden ortodonti tedavisine başlanabiliyor. Bazı hastanelerde bu süre 3 yıla kadar çıkıyor” dedi. 

Diş temizleyen yemekler...

Diş temizliği ile ilgili de bilgi veren Şentürk, “Yemekte son lokmalarınızı salatalık ya da elmayla yaparsanız dişlerinizi büyük ölçüde temizlersiniz” dedi.     

Çocuk için diş teli zamanında takılmalı

Hastanelerinde sıra bekletmeden ortodonti tedavisi yaptıklarını belirten Şentürk, “Hastanemizde özelikle ortodonti uzmanlığı diğer uzmanlıklarımıza birlikte çok önemli bir her yer tutmakta. Bazı hastanelerde ortodonti tedavisinde 3 yıla kadar uzun bir sıra süresi vermekte. Biz şu an hastalarımızı bekletmeden tedaviye anında başlayabiliyoruz. Çünkü zaman geçmesi hastanın dezavantajı oluyor. Örneğin 14 yaşında bir kız çocuğunun ortodonti tedavisini zamanında yapılmazsa 3 yıl sonra artık erişkine giriyor ve o zamanda tedavi yapmak zorlaşıyor. O yüzden anında tedavi çok önemli” dedi. 

dis-foto-(5).jpg“YEMEKTEN SONRA YENİLEN SALATALIK ELMA DİŞİ TEMİZLER”

Son lokmanın elma ya da salatalıkla yapıldığında dişlerin büyük oranda temizlendiğini söyleyen Şentürk şu ifadelere yer verdi:

“Yediğimiz yiyecekler ağızda 2 saat durduktan sonra mikroorganizma üretmekte bu da ağız ve diş çürüklerine neden olmakta. O yüzden yemek yedikten sonra özellikle birkaç saat içerisinde bir elma veya salatalıkla temizlik yapılabilir. Ya da güzel bir fırça ve macun ile çürüme riski sıfıra kadar iner. Bazı insanların ağız yapıları sıkışıktır ve dişlerin arasına fırça ulaşmaz o yüzden diş ip kullanılmalıdır. Yine tekrarladığım gibi yemekten sonra diş fırçanız yoksa son lokmanızı salatalık, domates veya elma ile tamamlarsanız dişlerin yüzde 70’ini korumuş olursunuz.” 

dis-foto-(2).jpg20'lik diş tedavisi kaç günde iyileşir?

20’lik diş tedavisinde kapalı olan dişler dâhil tedavi yapabildiklerini söyleyen Şentürk, “Cerrahi kliniğimiz kapsamlı bir kiniktir. 20’lik diye tabir ettiğimiz dişlerin tedavileri onlar için kolay bir işlem. Şu an 4 cerrahımız var kemik içerisinde saklı olan dişler dahil hepsinin çıkarımı olmakta. İki 20’lik dişini aldıran bir vatandaşımız yaklaşık 1 hafta sonra normal hayatına dönmekte. Bu operasyonda toplamda 2 saat kadar sürüyor” dedi. 

Erkal Erdoğan//HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.