Sokak oyunları Yenimahalle'de hatırlandı

Sokak oyunları Yenimahalle'de hatırlandı

Teknolojinin olumsuz etkisiyle unutulan geleneksel sokak oyunları Yenimahalle’de düzenlenen bir etkinlikle yeniden gün yüzüne çıktı. Şenlikte çuval yarışı, halat çekme, yumurta taşıma, sek sek gibi pek çok eğlenceli oyunlar oynandı.

Yenimahalle’de geçtiğimiz hafta sonu Sokak Oyunları Şenliği düzenlendi.

Bir AVM’nin fuaye alanında unutulmuş sokak oyunlarının oynandığı şenlikte çuval yarışı, halat çekme, yumurta taşıma, sek sek gibi pek çok eğlenceli oyunlar oynandı.

899993c4-19ed-4bf4-b4f8-713a2ff00ddf.jpgRenkli anlara sahne olan oyunlara çocuklar ve aileler büyük ilgi gösterdi.

Unutulmuş eski oyunların yaklaşık 1 saat oynandığı şenliğe katılanlar, hem eski sokak oyunlarını öğrenme hem de bir hayli eğlenceli vakit geçirme fırsatı yakaladı.

Oyunlarda dereceye giren çocuklar ödüllendirildi. 

sokak-oyunlari-federasyon-bskani-orhan-caglar.jpgTEKNOLOJİ OYUNLARI DEĞİŞTİRDİ

Şenlikte konuşan Sokak Oyunları Federasyonu Orhan Çağlar, günümüzde çocukların apartman duvarları ile sosyal medya arasına sıkıştığına dikkati çekerek ailelere çağrıda bulundu.

Çağlar, “Teknoloji, yaşam ve çalışma koşullarını olduğu kadar çocukların oyun şekillerini de değiştirdi. Eskiden sokaklarda koşup zıplayan çocukların yerine artık evlerinde saatlerce bilgisayar başında ya da ellerinde tabletlerle oturup beden gücü harcamadan oyun oynayan çocuklar görüyoruz. Eğitimciler sürekli, eskiden sokakta oynanan ve artık ‘geleneksel’ olarak tanımlanan oyunların, çocukların eğitimi ve kişiliği üzerindeki olumlu etkilerini anlatıyor. Aileler de çocuklarının sokakta oynayabileceği oyunları araştırıyor. Biz de federasyon olarak bu işe gövdemizi koyduk. 81 il temsilciliğimiz ile unutulmuş eski oyunlarımızı yeniden çocuklarla buluşturmak için gayret göstereceğiz” dedi.  

e31a456f-7f5f-4e53-9b9f-cf4d7177f468.jpgESKİ SOKAK OYUNLARI TEKRAR GELİYOR

Çağlar, “Federasyon olarak eski sokak oyunlarımızı tekrar hayata geçiriyoruz. Sanal alemdeki oyunların çocuklar üzerindeki olumsuz etkisi malum. O oyunlar nedeniyle istenmeyen olaylar meydana geliyor. Bizim buradaki amacımız bilgisayar ortamındaki oyunlardan çocuklarımızı bir nebze olsun kurtarıp eski o unuttuğumuz güzel oyunlarla buluşturmak. Bu oyunların sosyalleşme açısından katkısı da büyük. Gördüğünüz gibi çocuklar, bu oyunlardan büyük keyif alıyor. Bu proje Necmettin Erbakan Spor Kulübü’nün projesi,  ayrıca İçişleri Bakanlığı Dernekler Müdürlüğünün, Ankara Çankırılılar Derneğinin,   Çankırılılar Federasyonunun ve ev sahipliğini üstlenen Podium AVM’nin de desteği var. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

OSMAN AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.