Şifa Kaynağı: Kudret Narı nedir? Faydaları nelerdir? Nasıl yenir?

Şifa Kaynağı: Kudret Narı nedir? Faydaları nelerdir? Nasıl yenir?

Başkent tezgâhlarında yerini alan kudret narı bitkisi, mide hastalıklarından bağırsağa, cilt sorunlarından diyabete ve kanser tedavisine kadar pek çok rahatsızlığa iyi geliyor.

Eylül ayının gelmesiyle birlikte tezgâhlarda yerini alan kudret narı bitkisi son günlerde vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Haliyle insanların aklına bu bitki ile ilgili Kudret Narı nedir? Kudret Narı'nın faydaları nelerdir? Kudret Narı nasıl yenir? Kudret Narı nasıl tüketilir? Kudret Narı'nın fiyatı ne kadar? Kudret Narı nasıl hazırlanır?  gibi sorular geliyor. İşte Kudret Narı hakkında merak edilen tüm sorularınızın cevabı haberimizde...

Gıda ve ilaç olarak kullanılan bitki mide ve sindirim sistemi hastalıkları, şeker hastalığı ve cilt hastalıklarına iyi gelirken son yıllarda yapılan araştırmalarda ise kanser hücrelerine karşı kalkan görevi gördüğü ortaya çıktığı için tüm dünyada büyük rağbet görüyor. Başkent tezgâhlarında kilosu 18 liraya satılan bitki ülkemizde “papara” veya “acayip elma” şeklinde de anılıyor.

KİLOSU 18 LİRAYA SATILIYOR

Vatandaşlar tarafında büyük ilgi gören kudret narı tezgâhlarda yerini aldı. Kabakgiller familyasından tropik bir bitki olan kudret narı birçok hastalığa iyi gelirken aynı zamanda gıda ve ilaç olarak kullanılıyor. Kilosu 18 liraya satılan bitki Asya ve Amazon havzasında doğal olarak yetişirken, Türkiye’de ise Yalova ve Bursa’da yetiştirilen kudret narı mide hastalıklarından bağırsağa, cilt sorunlarından diyabete pek çok rahatsızlığa iyi geliyor. Aynı zamanda içerdiği yoğun C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. 

MİDE VE SİNDİRİM SİSTEMİ HASTALIKLARINA BİRE BİR

Anavatanı Hindistan olan kudret narı adlı bitki, ülkemizde “papara” veya “acayip elma” şeklinde de anılıyor. Sindirim sisteminin fonksiyonlarını düzenleyen bitki mide, bağırsakla ilgili rahatsızlıkları önleyip tedavi ediyor. Ülser, kolit, gastrit, reflü, kabızlık, hazımsızlık, bağırsak tembelliği gibi sorunları gidermek için de tüketilen kudret narı, aynı zamanda mide ve bağırsakta bakteri üremesini önleyip sindirim sistemi iltihaplarında tedavi ediyor. Düzenli olarak kudret narı kürü uygulayanlarda mide ve bağırsak ile ilgili tüm sorunlarda ve şikâyetlerde azalma olduğu ise uzmanlar tarafından onaylanıyor.

KANSERE KARŞI ETKİLİ

Yapılan araştırmalarda tümöre kalkan görevi gören bitki; lösemi, meme kanseri, lenfoma, , prostat kanseri, baş-boyun kanserlerinde ilaç olarak kullanıldığında kanser hücrelerini öldürdüğü görülüyor. Kanser hücrelerinin gelişimini de engelleyen bitli sağlıklı hücrelere zarar vermeden kanserli hücrelerin yok olmasına da yardım ediyor. 

CİLT HASTALIKLARINA İYİ GELİYOR

Meyve ve yaprakları mineral bakımından zengin olan kudret narı demir, kalsiyum, fosfor ve B vitaminleri içeriyor. İçeriğinde bulunan vitaminler ve protein dolayısıyla hücre yenilenmesini destekleyip hızlandıran bitki, yaralar, çıban, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarının tedavisinde de kullanılıyor.

ŞEKER HASTALIĞINA İYİ GELİYOR

İçinde protein ve E vitamini bulunduğu için bağışıklık sistemini güçlendiren bitki aynı zamanda şeker hastalığına iyi geliyor. İnsülin üreten hücreleri koruyan bitki, insülinin etkisini artırarak kan şekerini düşürmeye yardımcı oluyor.

NASIL TÜKETİLİYOR?

Yazın meyveleri taze olarak tüketilen kudret narının tohumları kullanılarak kudret narı macunu ve kudret narı yağı da yapılıyor. Çekirdeklerinin etrafındaki kırmızı zar tüketilemezken aşırı kullanımı karaciğer hastalarında toksik etki yapabiliyor. İki şekilde tüketilebilen kudret narı, olgun iken tabakta ezilerek ve bir miktar bal karıştırılarak sabahları aç karnına 1 yemek kaşığı tüketiliyor. Taze meyvesi bulunmayan mevsimde ise çekirdekleri çıkarılan kudret narı kabukları has zeytinyağı içerisinde 40 gün bekletildikten sonra sabahları aç karna 1 kaşık tüketilebiliyor.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.